Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić sa Pičom: Vlada ima dobre rezultate, zadržati kurs

''Premijer Spajić je upoznao lorda Piča sa planovima Vlade za 2024. godinu sa osvrtom na aktivnosti tokom prva dva mjeseca mandata'', saopšteno je iz njegovog Kabineta

44. Vlada već ima dobre rezultate, ali je važno ostati na tom kursu i sačuvati političku stabilnost, poručio je specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan lord Stjuart Pič tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

“Premijer Spajić je upoznao lorda Piča sa planovima Vlade za 2024. godinu sa osvrtom na aktivnosti tokom prva dva mjeseca mandata”, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Spajić je kazao da je njegova Vlada za svega dva mjeseca napravila dobre temelje za 2024. godinu i naglasio kako vjeruje da imaju razloga za optimizam u pogledu realizacije naših ciljeva, u prvom redu unaprjeđenja standarda građana, napretka na planu evropske integracije, jačanja vladavine prava i daljeg ekonomskog razvoja.

„Nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanje kapaciteta za borbu protiv dezinformacija i visoko profesionalne instutucije strateški su važne za razvoj Crne Gore i njenu evropsku perspektivu. 44. Vlada već ima dobre rezultate, potrebno je zadržati sadašnji kurs”, poručio je lord Pič.

Na sastanku je bilo riječi o prilikama u regionu, a lord Pič je ukazao na važnost kontinuiteta regionalne stabilnosti, a posebno je naglasio važnost stabilnosti u Crnoj Gori kako bi se osigurale neophodne reforme.

Sastanku je prisustvovala britanska ambasadorka u Crnoj Gori Don Meken.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve