Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Spajić – Rot: Bundestag želi da Crna Gora postane dio Evropske unije

Spajić je istakao da je potpuni prioritet za Vladu da se ispune uslovi za dobijanje IBAR-a

Bundestag pruža punu podršku Crnoj Gori da bude prva sljedeća članica Evropske unije, poruka je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predsjednika Odbora za vanjsku politiku njemačkog Parlamenta Mihaela Rota.

“U razgovoru je ocinjeneno da je aktuelna Vlada ubrzala integracioni proces, tako da je Crna Gora postala uspješna evropska priča i u tom kontekstu uzor kako se sprovođenje reformi isplati, jer donosi direktne benefite građanima”, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Spajić je istakao da je potpuni prioritet za Vladu da se ispune uslovi za dobijanje IBAR-a.

“Bilo je riječi i o situaciji u regionu, a naglašen je napor Crne Gore da promoviše važnost dobrih odnosa na putu ka Evropskoj uniji. Konstatovano je da je proces proširenja najlakši, ali i najizazovniji način da se dođe do mirnog i prosperitetnog Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da su jačanje vladavine prava, nezavisnost pravosuđa i medijske slobode ključne za završetak integracija.

2Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Bundestaga je u razgovoru apostrofirao važnost potpune usklađenosti Crne Gore sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, kao potvrde pravog partnerstva i želje Crne Gore da postane dio EU”, piše u saopštenju.

Razgovaralo se i o važnosti ekonomske integracije i u tom smislu ocijenjeno da Crna Gora ima potencijal za brz ekonomski razvoj, kako bi u najskorijem roku dostigla nivo pojedinih zemalja Evropske unije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve