Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Spajić: Prijedlog razrješenja Milovića uputiću Skupštini u najkraćem roku

''Preciznosti radi, Milovićevi raniji nastupi u javnosti, na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije'', naveo je premijer

Nakon što sam, kada su mi obaveze to dozvolile, ispratio današnji nastup ministra Milovića, moram priznati da sam sasvim siguran u ispravnost odluke da Skuštini predložim njegovo razrješenje, poručio je premijer Milojko Spajić.

Premijer tvrdi da je s tom odlukom Milovića upoznao prije njegovog javnog nastupa, na kojem je, između ostalog, optužio Spajića i njegovo okruženje da Crnu Goru i PES vode u ponor.

“Preciznosti radi, Milovićevi raniji nastupi u javnosti, na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije”, naveo je premijer u saopštenju za medije.

U prethodnim mjesecima, navodi da učinio je sve da ministar pravde, zbog njegovog, ali prije svega ugleda 44. Vlade poradi na ministarskom djelovanju, kako kaže, “skladno povjerenju koje sam mu ukazao i očekivanjima koja sam od njega imao”.

“Ali Andrej Milović je sam izabrao.Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokušaju destabilizacije integriteta Vlade i time urušavanja evropskog puta Crne Gore. Nije slučajnost da u trenutku kada su i Vlada i Skupština demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića. Kaže se da ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag.  Tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udružene kampanje narušavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a”, istakao je Spajić.

Posebno ima potrebu da istakne da od početka mandata Vlade, kako kaže, “istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon žutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade”.

“Bez obzira na ove okolnosti, Vlada kao i do sada, mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje životnog standarda svim građanima. Stoga ću, predlog za razrješenje ministra pravde shodno svojim ovlašćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi Vlada natavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva”, zaključio je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
11.06.2024-06:47 06:47

Slušaj Spajiću ološi,taman da pred CG javnosti Milović saopšti sve tvoje zavrzlame od kada si na čelu Svetosavske Vlade,tebi Milović “smeta”jer nije Posrbica kao ti,posebno jer je na strani Milatovića,a ko si ti Spajiću niko i nikogovina,prevarant i lopov.Ničija ne gori do zore Spajiću.