Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Očekujemo da Amerika bude zainteresovana za naše tržište; O'Brajen: Drago nam je da sa Crnom Gorom možemo da sarađujemo

O'Brajen je kazao da s ovom Vladom postoji šansa da se krene u dublju i evropsku i transatlantsku integraciju.

Cijenimo američke prijatelje koji su bili konstruktivni u američko-crnogorskom dijalogu. Očekujemo rezultate tog dijaloga i da Amerika bude zainteresovana za naše tržište – kazao je premijer Milojko Spajić na konferenciji za medije nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajenom.

Ekonomija je, prema njegovim riječima, bila glavna tema sastanka.

”Plan rasta za Crnu Goru je jako bitan. Imamo nekih 90 reformi koje ćemo sprovesti. To se pomno prati u Vašingtonu”, naveo je Spajić.

Imaće, kako je najavio , još jedan sastanak u Briselu.

”Ukoliko sve bude kao što je planirano, bicemo rekorderi po zatvaranju poglavlja”, istakao je Spajić.

O'Brajen je kazao da s ovom Vladom postoji šansa da se krene u dublju i evropsku i transatlantsku integraciju.

”Činjenica da tužioci djeluju u punom kapacitetu je veliko dostignuće ove Vlade. Izgrađene institucije će raditi u korist svih građana. Drago nam je da sa Crnom Gorom možemo da sarađujemo i drago nam je što Crna Gora ispunjava obavezu izdvajanja dva odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) za odbranu”, istakao je O'Brajen.

Kada je riječ o EU, kako dodaje, za Crnu Goru se priprema paket koji bi trebalo da smanji novčane troskove i ubrza transport.

”Nadamo se da će to olakšati život svima. Cilj američko-crnogorskog dijaloga je da Crna Gora otvara vrata i to je imidž koji želimo da prenesemo ljudima iz poslovne zajednice”, poručio je O'Brajen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve