Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Spajić – Meken: Jačanje dijaloga dobra poruka političke zrelosti društva

Na sastanku je ocijenjeno da je za sprovođenje reformske agende od ključne važnosti činjenica da Parlament radi u punom kapacitetu, kao i da je podrška izvršne vlasti u tom kontekstu nesporna, konstatovano je

Dobrosusjedski odnosi, multietnički i multivjerski sklad predstavljaju bogatstvo Crne Gore koje se mora sačuvati, saglasni su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i britanska ambasadorka Don Meken.

Premijer Spajić, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ugostio je danas britansku ambasadorku u Crnoj Gori sa kojom je razgovarao o mogućnostima jačanja bilateralne saradnje ali i u pogledu realizacije programa rada 44. Vlade.

Navodi se da Spajić je upoznao ambasadorku sa aktivnostima na pripremi predstojećeg Popisa i kazao da je “cilj Vlade da proces bude transparentan i inkuluzivan”, te da već sjutra nastavlja razgovore sa partnerima na ovu temu.

“Dijalog sa opozicijom, nevladinim sektorom i predstavnicima manjinskih naroda poruka je političke zrelosti društva”, kazala je Meken i izrazila uvjerenje da će to dati “dobar impuls predstojećem, važnim procesima”.

Spajić – Meken/ Foto: Vlada CG

Na sastanku je ocijenjeno da je za sprovođenje reformske agende od ključne važnosti činjenica da Parlament radi u punom kapacitetu, kao i da je podrška izvršne vlasti u tom kontekstu nesporna, konstatovano je.

Jedan od najvažnijih zadataka, u tom smislu, predstavlja izbor Vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sedmog sudije Ustavnog suda.

„Vlada će dati punu i nedvosmislenu podršku radu tužilaštva. U prvom redu uslovi za rad zaposlenih kao i njihova bezbjednost moraju se unaprijediti u najkraćem roku“, poručio je premijer.

Navodi se da sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim prilikama i dogovorili nastavak saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve