Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić – Krišto: Regionalna saradnja važna za dalju evropsku integraciju

Spajić je upoznao sagovornicu sa aktivnostima Vlade na planu unutrašnjih reformi i kazao da je pored integracije u Evropsku uniju jačanje regionalne saradnje jedan od prioriteta vanjske politike

Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju dobre bilateralne odnose, a u narednom periodu potrebno je raditi na povezivanju i unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za dinamičniju ekonomsku razmjenu, poruka je susreta premijera Milojka Spajića i predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto.

Spajić je upoznao sagovornicu sa aktivnostima Vlade na planu unutrašnjih reformi i kazao da je pored integracije u Evropsku uniju jačanje regionalne saradnje jedan od prioriteta vanjske politike.

“Crna Gora ima dobre odnose sa susjedima i želimo da u skorijoj perspektivi snažnije sarađujemo i kao članice evropske porodice naroda”, poručio je premijer.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto čestitala je premijeru Spajiću formiranje Vlade i izrazila uvjerenje da će njena skorija posjeta Crnoj Gori dati dodatni impuls bilateralnim odnosima kao i saradnji u okviru regionalnih incijativa.

Sagovornici su saglasni da je regionalna stabilnost i saradnja važna za nastavak evropske integracije te da je međusobna podrška ključna na tom putu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve