Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Ispunjeni uslovi opozicije, popis može da počne, svi smo važni

''Ovim putem apelujemo i na sve rigidne pojedince, da ne vrše pritisak na opoziciju, jer je ovo šansa da pokažemo da smo svi kao društvo jedinstveni i fokusirani na evropski put Crne Gore, a da smo društvenu polarizaciju ostavili daleko iza nas''

Svi uslovi iz Sporazuma potpisanog sa predstavnicima opozicionih partija i Vijećima manje brojnih naroda su ispunjeni, tako da proces može da počne 30. novembra i da svi u njemu učestvuju, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić nakon održanog sastanka sa opozicijom.

“Da budemo precizni, kao što je navedeno Sporazumom: Proširene su popisne komisije i više od onoga što je traženo; Ponovljen je Javni poziv za instruktore i popisivače, proširene komisije su popisivače odabrale prema paritetu; Zakonski je regulisano pitanje provjere unosa podataka softverom i to u skladu sa Sporazumom”, naveo je u saopštenju za medije premijer.

Takođe je, prema njegovim riječima, Zakonom definisano formiranje Komisije za praćenje stvaranja softvera za provjeru podataka i njeni poslovi.

“Formiran je skupštinski odbor čija je nadležnost da prati primjenu Sporazuma. Utvrđena je kontrola unosa podataka i ispoštovan dogovor o tome da se ne vode pretpopisne identitetske kampanje, od strane političkih partija od momenta potpisivanja Sporazuma, kako se ne bi uticalo na rezultate popisa”, naveo je Spajić.

Dakle, kako konstatuje, uslovi sprovođenja i kontrolni mehanizmi su na “mnogo višem nivou nego 2003. ili 2011.”

“Ovim putem apelujemo i na sve rigidne pojedince, da ne vrše pritisak na opoziciju, jer je ovo šansa da pokažemo da smo svi kao društvo jedinstveni i fokusirani na evropski put Crne Gore, a da smo društvenu polarizaciju ostavili daleko iza nas. Najbolji pokazatelj da smo svi pobjednici u ovom procesu, je jednoglasno usvajanje Zakona o popisu”, kazao je Spajić.

Ovim je Vlada, po njegovim riječima pokazala i da je ovakav model inkluzivne i konstruktivne saradnje sa opozicionim partijama i ostalim društvenim akterima “moguć”, što je, kaže, “vrlo važno za budućnost i rješavanje mnogo većih izazova koji nas očekuju”.

“Zahvaljujemo svim društvenim činiocima koji su omogućili da se svi uslovi ispune”, poručio je premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
28.11.2023-17:51 17:51

ISPUNJENI SU SVI USLOVI DA PREVARA POČNE I UNIŠTENJE CRNOGORACA I CRNOGORKI UĐE U ZAVRŠNU FAZU PLANIRANE OKUPACIJE I POROBLJAVANJA CRNE GORE OD STRANE SRPSKOG OKUPATORA! MI “RIGIDNI POJEDINCI” NE VRŠIMO NIKAKAV PRITISAK NA OPOZICIJU SRPSKOG OKUPATOR NITI TA OPOZICIJA IMA IKAKVE VEZE SA CRNOGORSKIM NARODOM! MI “RIGIDNI POJEDINCI”, SAMO KAŽEMO NE NAMJESNICIMA SRPSKOG OKUPATORA! NE PRIZNAJEMO POPIS KOJI VRŠI SRPSKI OKUPATOR, A U KOJEM JE CRNOGORSKA POLITIČKA OPOZICIJA STALA NA USLUGU SRPSKOM OKUPATORU I PO KO ZNA KOJI PUT MU DALA PODRŠKU U UNIŠTAVANJU CRNE GORE. ZATO NEĆEMO UČESTVOVATI U PREVARNOM POPISU SRPSKOG OKUPATORA I NJEGOVIH DEKLARISANIH I CRNOGORSKIH… Pročitaj više »

Zzzzzzz
28.11.2023-18:13 18:13

Mislis mora bit 30 og? Preizbora u Srbiji? Po cijem naredjenju? Jes procita da Crnogoraca ima u CG po popisu iz 2011 znas kolko?51,28%!!!!! I ?Mislis Seselj i Vucic vladau CG—— nemoguca misija breeeeee!