Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Spajić dostavio Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku

''Daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade koje se odnose na meritokratiju i jačanje demokratskih i depolitizovanih institucija''

Premijer Milojko Spajić dostavio je Skupštini predlog za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića po hitnom postupku.

“Odlukom o izboru predsjednika i članova 44. Vlade Crne Gore od 31. oktobra 2023. godine, Andrej Milović je izabran za ministra pravde. Kao što je poznato, u proteklom periodu, 44. Vlada preduzela je niz aktivnosti na planu ubrzanja ekonomskog rasta, evropskih integracija i jačanja vladavine prava. U realizaciji intenzivne i dinamicčne agende, najveći broj članova Vlade iskazao je punu posvećenost ovim prioritetima kroz profesionaini i lični angažman”, naveo je Spajić u obrazloženju.

Sa druge strane, tvrdi Spajić, ministar pravde Andrej Milovic u više navrata nije bio na liniji onoga što su prioriteti Vlade, te je svojim djelovanjem, bez prethodne konsultacije sa premijerom i članovlma Vlade, narušio ukupan kontekst i ugled kako cijele Vlade, tako i parlamentarne većine lčijom je podrškom izabran na funkciju ministra pravde.

“S obzirom na to da Andrej Milović nije na adekvatan način odgovorio očekivanjima i zadacima, a da je od izuzetnog značaja za pravni i politički sistem da funkciju ministra pravde obavija lice sa najvišim stepenom povjerenja od strane izvršne vlasti, uvjeren sam da je potrebno preduzeti neophodne korake i pristupiti razrješenju ministra pravde. U suprotnom, daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade koje se odnose na meritokratiju i jačanje demokratskih i depolitizovanih institucija. Imajući u vidu član 82 stav 1 tačka 12 Ustava Crne Gore kojim je propisano da Skupština bira i razrješava predsjednika i članove Vlade, podnosim Skupštini predlog da se Andrej Milović razriješi funkcije ministra pravde, po hitnom postupku”, zaključio je Spajić u obrazloženju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Che
11.06.2024-19:50 19:50

Znači, onaj debeli koji je išao na beogradski aerodrom da dočeka ratnog zločinca Šešelja iz Haga je novi ministar pravde ?! Bravo mickey

Darko
13.06.2024-11:04 11:04

Mickey ako ovaj veliki skolovani GOSPODID MILOVIC izadje iz partije napusti cePES 80% -ON TI JE PARTIJU DOVEO DO VLASTI !! Ima on mjesta i njegov kadar skole je pozeljan u svakoj partiji i u svakoj DRZAVI- iMA BOGA !!!

Mark
14.06.2024-12:18 12:18

Sovinista I pro srb, Sto pre bolje