Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Spajić: Članice EU do polovine juna treba da odluče da li će Crna Gora dobiti IBAR do kraja mjeseca

''Nadamo se, imajući na umu ovoliku podršku koliku dobijamo iz Brisela, da će zemlje članice imati razumijevanja za Crnu Goru i za specifičan momenat u kome se nalazimo, tako da očekujem da se veliki rad za proteklih pola godine koji je urađen, nagradi''

Članice Evropske unije (EU) bi do polovine juna trebalo da odluče da li će Crna Gora dobiti IBAR do kraja mjeseca, najavio je crnogorski premijer Milojko Spajić.

Podsjetimo, Spajić se danas u Briselu sastao sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

“Na prvom sastanku kada smo se sreli sa predsjednikom Mišelom, mi smo predstavili plan šta ćemo raditi, upravo smo predstavili rezultate. Mišel je pozdravio velike rezultate Vlade i rekao je da se nada da će i parlament nastaviti na tom fonu i da ćemo vrlo brzo imati zakon usvojen u parlamentu”, istakao je Spajić u izjavi koja je objavljena na Flickr platformi Vlade.

Kako je dodao, Evropska komisija 7. juna predaje palicu što se tiče IBAR-a Evropskom savjetu, gdje predsjedava Mišel.

“On je rekao da je spreman za jedan takav korak, da će dati apsolutnu podršku Crnoj Gori na putu dobijanja IBAR-a. 7. juna je prva koela, nadamo se da ćemo već tu dobiti neke pozitivne signale. Zadnja bi trebalo da bude 13, 14. juna otprilike, tako da će u tom periodu zemlje članice odlučiti da li će podržati Crnu Goru da dobije IBAR do kraja juna. Nadamo se, imajući na umu ovoliku podršku koliku dobijamo iz Brisela, da će zemlje članice imati razumijevanja za Crnu Goru i za specifičan momenat u kome se nalazimo, tako da očekujem da se veliki rad za proteklih pola godine koji je urađen, nagradi”, istakao je Spajić.

Crnogorski premijer rekao je da očekuje da prva poglavlja vrlo brzo krenu da se zatvaraju, odmah po dobijanju IBAR-a.

“Ali ne bih još sad da govorim o tome, ne bih da trčimo previše unaprijed, ajmo prvo ovu utakmicu da pobijedimo, pa ćemo poslije toga da idemo sljedeću. Već se pripremaju neki planovi za dan poslije. Pričaćemo o tome odmah po dobijanju IBAR-a”, kazao je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve