Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Sokol u Evropskom parlamentu: Zaustavimo Srbiju u destabilizovanju Crne Gore i jugoistočne Evrope

Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Tomislav Sokol je, u današnjem obraćanju, pozvao EU da se, kako je rekao, zaustavi Srbija u destabilizovanju Crne Gore i cijele jugoistočne Evrope

Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu Tomislav Sokol je, u današnjem obraćanju, pozvao EU da se, kako je rekao, zaustavi Srbija u destabilizovanju Crne Gore i cijele jugoistočne Evrope.

Nakon što je izglasana nova crnogorska Vlada, Sokol koji je ujedno aktivan i u Izaslanstvu u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore (D-ME) održao je govor na plenarnoj sednici koja se održava u Briselu u kojem je upozorio na to da je pretvaranje Crne Gore u malu Bjelorusiju na obali Mediterana rezultat katastrofalne politike Evropske unije.

„U Crnoj Gori formirana je prosrpska i proruska vlada, srpski nacionalista koji otvoreno podržava Rusiju izabran je za predsjednika skupštine i njegova stranka dio je parlamentarne većine. Rezultat je to sleda događaja koji je počeo litijama organizovanim od strane Srpske pravoslavne crkve i Aleksandra Vučića, s ciljem vraćanja Crne Gore u srpsku i rusku interesnu sferu“, naveo je hrvatski evroposlanik.

Dodajući da su „oni svoje ciljeve uglavnom ostvarili“, kaže da je posljednji čin u „faktičkom ukidanju crnogorske nacije i pretvaranju ove zemlje u još jednu rusku guberniju“ – popis stanovništva.

„U izmijenjenim geopolitičkim okolnostima, država lišena nacionalnog predznaka tako bi postala hibridna tvorevina u kojoj bi rusko-srpska osovina gradila Bjelorusiju u malom. Zato je ključno da Evropska unija podrži dalje odlaganje popisa stanovništva i da pomno prati korake nove vlade, posebno predsjednika države (Jakova) Milatovića u njihovom odnosu prema evropskim integracijama. Dame i gospodo, pretvaranje Crne Gore u malu Bjelorusiju na obali Mediterana rezultat je katastrofalne politike Evropske unije, pa vas pozivam da je promijenimo dok ne bude kasno. Zaustavimo Srbiju u destabiliziranju Crne Gore i cijele jugoistočne Evrope“, poručio je Sokol.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Skywalker
10.11.2023-03:09 03:09

Bravo i svaka čast!

RIR
10.11.2023-17:02 17:02

…Sokol , žalosno što malo ko to čuje u taj EU parlament i konačno nesto preduzimaju protiv opake Srbije !

Lea
10.11.2023-20:12 20:12

Ako ih zaustastave ostace bez posla , zato im se gleda kroz prste