Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjednica SO Budva prekinuta, bez izbora potpredsjednice

Sjednica je prekinuta poslije deset minuta, a po završetku čule su se oprečne poruke vlasti i opozicije

Ni na danas nastavljenoj sjednici budvanskog parlamenta nije došlo do rasprave o kandidaturi Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine Budva

Sjednica je prekinuta poslije deset minuta, a po završetku čule su se oprečne poruke vlasti i opozicije.

Dok se u vladajućoj većini čeka dogovor oko izbora potpredsjednice, u opoziciji pozivaju na raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović istakao je da je vladajuća većina tražila dodatno vrijeme za konsultacije vezano za izbor potpredsjednika.

“Kao predsjedavajući, shodno članu 64. Poslovnika o radu, uvažio sam zahtjev najbrojnijeg kluba odbornika i sačekaćemo tih nekoliko dana da vidimo da li će biti donijet konačni stav vezano za tu tačku. Ono što želim da kažem jeste da je predsjednik Opštine Milo Božović u zakonskom roku i proceduri predložio izbor potpredsjednika i da će se te naći na dnevnom redu čim na sastanku klubova odbornika dobijemo informaciju da je nastavak te sjednice moguć. Takođe, očekuje nas redovna sjednica pred Novu godinu kada treba da izglasamo budžet i pozivam sve odbornike aktuelnog saziva da pokažu odgovoran odnos prema građanima i dođu na sjednicu koja je zakazana za 29. decembar”, istakao je Jovanović.

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović kazao je da je današnja sjednica pokazala i ogolila svu realnost u Budvi. Prema njegovim riječima, nikom od odbornika aktuelne političke elite koja vodi grad Budva nije na prvom mjestu.

“Mi smo htjeli da učestvujemo na hitnoj sjednici. Sve su hitne sjednice ove godine, očekuje se neka pomoć. Vjerujte mi da ovoj sklepanoj većini koja sada vodi ovaj grad nema te hitne pomoći koja može da ih sastavi. Ova sjednica je to pokazala i ona je pokazala da ih za projekte baš boli briga. I s obzirom da nema ni plana privremenih lokacija, u Budvi će nastati aspolutni haos i od metropole turizma koja smo neka bili, danas smo postali Arizona. Ali ne Arizona u Americi, nego najveća buvlja pijaca Arizona kod Brčkog. Pozivam kolege da pogledaju oko sebe, da vrate mandat i da idemo na izbore”, poručio je Radović.

Odbornik SDP-a, Petar Odžić poručio je da je pred Budvom izuzetno težak i izazovan period, te da se u narednih desetak dana mora usvojiti budžet za narednu godinu.

“Mi nismo uopšte uspjeli ni da riješimo upravljačku strukturu lokalne samouprave i ono što je najrealnije u ovom trenutku jeste da se mandat vrati građanima i da se svako izmjeri. Ono što svakako građani očekuju jeste da lokalna samouprava u narednom periodu bude funkcionalna na dobrobit svih građana. U ovom trenutku vidimo da to nije tako. Danas smo pozvani na nastavak sjednice, nastavak je trajao par minuta i to nedvosmisleno pokazuje da ne postoji većina i da se većina ne može dogovarati po čaršiji, kafanama i takvim mjestima. Budva zaslužuje mnogo odgovorniji stav vladajuće većine”, kazao je Odžić.

Podsjetimo, u više crnogorskih medija u četvrtak je objavljena informacija da je vladajuća većina u Budvi došla do dogovora da Jasna Dokić bude izabrana za potpredsjednicu Opštine.

To je ubrzo demantovala predsjednica Kluba odbornika “Budva na prvom mjestu” Marijana Božović.

Pregovori unutar koalicije nastavljaju se ovih dana, a već sljedeće sedmice biće poznato da li će se imenovanje Dokić naći na dnevnom redu sjednice na kojoj će se raspravljati o budžetu za narednu godinu.

O izboru Dokić nije bilo rasprave ni na sjednici lokalnog parlamenta koja je održana krajem novembra.

Kao kandidatkinja za potpredsjednicu Dokić se pominje od početka prošlog mjeseca.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve