Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjednica SO Budva i danas bez kvoruma, prinudna uprava sve bliža; sin Mila Božović: Otac je saglasan da se izglasa njegova suspenzija

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka Kolegijuma predsjednika Skupštine opštine Budva, na kojem su prisustvovali predstavnici svih odborničkih klubova, predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović, zakazao je za danas dva ključna zasijedanja lokalnog parlamenta.

Ključno zasijedanje lokalnog parlamenta u Budvi danas nije imalo kvorum. Treći uslov postavljen od strane Ministarstva javne uprave – Odluka o privremenom udaljavanju predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, kako bi se izbjeglo uvođenje prinudne uprave nije usvojena jer je sjednici prisustvovalo samo sedam odbornika koalicije “Budva naš grad, naša kuća, naša porodica – Milo Božović”, javlja RTV Budva.

U skladu sa poslovnikom sin predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, Balša Božović, došao je na današnje zasijedanje kako bi se obratio prisutnima prenoseći očevu poruku.

“Moj otac je stopostotno sagalasan da se izglasa njegova suspenzija kako bi prevazišli krizu. On je rekao i da bilo ko, ko ne izglasa današnji akt, da to radi iz ličnih iteresa, te da bi zbog svega što osjećaju prema gradu trebalo da dođu i izglasaju ovu odluku”, kazao je Božović u ime oca.

Predsjednik SO Budva kazao je da odusustvo sa današnje sjednice nije najavio nijedan odbornika.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka Kolegijuma predsjednika Skupštine opštine Budva, na kojem su prisustvovali predstavnici svih odborničkih klubova, predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović, zakazao je za danas dva ključna zasijedanja lokalnog parlamenta.

Međutim, na 12. sjednici, na kojoj se očekivalo donošenje ključne odluke o privremenom udaljenju predsjednika Opštine, predlog nije dobio potrebnu podršku deset odbornika kluba “Za budućnost Budve NSD PZP”, pa je iz tog razloga predsjednik SO Budva Nikola Jovanović prekinuo zasijedanje sat vremena prije ponoći.

Očigledno je da su političke struje unutar lokalnog parlamenta duboko podijeljene po ovom pitanju.

Predsjednik Kluba odbornika “Za budućnost Budve – NSD – PZP”, Nikola Kralj, istakao je u petak da njihov klub neće podržati privremenu udaljenje predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, izjavljujući da je neprijatno i teško glasati protiv lidera liste za kojeg su svi radili.

Predsjednik Skupštine opštine Budva, izjavo je da da će odbijanje posljednje tačke dnevnog reda dovesti do gubitka smisla svega što je prethodno urađeno tokom poslednjeg zasijedanja.

Očigledno je da politički jaz unutar lokalnog parlamenta sprečava usvajanje odluka neophodnih za izbegavanje prinudne uprave.

Osim toga, na dnevnom redu hitne 13. sjednice nalazi se inicijativa za skraćenje mandata lokalnom parlamentu, koju je podržalo 340 građana, a koja je inicirana od strane opozicione DPS. Međutim, s obzirom na ishod 12. sjednice, sudbina ove inicijative takođe ostaje neizvjesna.

Sa rokom koji ističe večeras u ponoć, tenzije rastu, a iz Vlade Crne Gore stižu jasne poruke da će, ukoliko opštine ne ispune zakonom predviđene obaveze, biti primorane da uvedu prinudnu upravu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve