Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Sjednica parlamenta opet odložena: Nove trzavice u vladajućoj koaliciji?

Sjednica je trebalo da počne juče u 12 sati, ali je odložena za danas. Međutim, ni danas nije održana, a novi termin je u utorak

Sjednica Skupštine Crne Gore, koja je za danas zakazana u 11 sati, ponovo je odložena. Poslanici su i juče bili zakazali sjednicu parlamenta, ali je ona odložena.

Prema saznanjima portala AKTUELNO, u vladajućoj koaliciji postoje određene nesuglasice oko samog dnevnog reda, ali i nekih drugih političkih pitanja. Sazanja portala AKTUELNO, potvrđuje i predsjednik Andrija Mandić.

”Današnju sjednicu parlamenta otkazao sam zbog nepoštovanja dogovora sa sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine”, napisao je na mreži X Andrija Mandić predsjednik Skupštine Crne Gore.

Mandić je odlučio da naredna sjednica bude održana u utorak 4. juna, a sa kojim dnevnim redom još nije jasno, jer je predsjednik Skupštine napisao u pozivu da “dnevni red ĆU predložiti na samoj sjednici.

On se ujedno zahvalio svim kolegama koje su poštovale postignuti dogovor i izvinio se predstavnicima Vlade koji su juče i danas bili veoma uredni u vlastitim obavezama u Skupštini.

“Dodatno, nisam odobrio niti jednom poslaniku našeg parlamenta odlazak na službeno putovanje tokom narednih sedmica. Poslanici Skupštine Crne Gore, kao i ja koji sam na njenom čelu, nemamo važniji zadatak od ispunjavanja onih ciljeva koji su odredili građani naše zemlje”, naveo je Mandić.

Oglasili su se i iz opozicionog DPS.

Skupština Crne Gore već drugi dan ne zasijeda zbog zakulisnih igara parlamentarne većine. Oni iza zatvorenih vrata pokušavaju da opstruiraju evropski put Crne Gore i podmeću nogu jedni drugima, tvrdi poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević.

Rakočević je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da je parlamentarna većina u stanju permanentne neodgovornosti i neozbiljnosti prema građanima.

“Pozivam te ljude na odgovornost i tražimo da se učini ono što je u interesu građana, a to je da ovakva parlamentarna većina prestane da postoji i da se ide na nove izbore”, poručio je Rakočević.

Opozicija, kako je naveo, pozdravlja odluke Pokreta Evropa sad da inicira ideju povlačenja prinudne uprave u Šavniku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve