Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Šehović na sastanku sa češkim ministrom saobraćaja: Očuvanje prijateljskih odnosa između Crne Gore i Česke veoma važno

''Tokom izuzetno konstruktivnog i korisnog sastanka, razmijenili smo mišljenja o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, ali i nemalim izazovima sa kojima se suočavamo'', naveo je Šehović

Imao sam zadovoljstvo da se sa kolegama Danijelom Živkovićem i Ervinom Ibrahimovićem danas sretnem sa ministrom saobraćaja Češke Martinom Kupkom i ambasadorkom Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović.

“Tokom izuzetno konstruktivnog i korisnog sastanka, razmijenili smo mišljenja o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, ali i nemalim izazovima sa kojima se suočavamo”, naveo je Šehović na drštvenoj mreži X.

Poseban akcenat stavljen je na važnost istinske posvećenosti svih odgovornih političkih i društvenih činilaca evropskoj perspektivi naše države. Ali i suštinskoj, a ne samo deklarativnoj evroatlantskoj orijentaciji, posebno u kontekstu rastućih bezbjednosnih rizika sa kojima se suočava Zapadni Balkan, kao i kompletna Evropa.

“Izrazili smo očekivanje da je kroz zajedničke napore moguće ostvariti još veću ekonomsku povezanost, i to ne samo u oblasti saobraćaja, već i u brojnim drugim oblastima”; kazao je predsjednik SD-a.

Kako je zaključio, dobili su čvrsta uvjeravanja da će Češka i dalje podržavati naš evropski put, zbog čega smo se saglasili da je očuvanje prijateljskih odnosa između dviju država od posebne važnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve