Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Parlamentarna vecina da ispoštuje stav Venecijanske komisije i da ne uvodi državu u bezvlašće

Stav Venecijanske komisije, a samim tim i EU je u potpunosti jasan – radi se o neustavnom zakonu koji ne smije još jednom dobiti podršku u Parlamentu. Ponovno izglasavanje ovakvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore što opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građankama i građanima kojima je stalo do ove države, neće dozvoliti, kazali su iz SD-a

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju parlamentarnu većinu da ispoštuje stav Venecijanske komisije i da ne glasa za izmjene zakona o predsjedniku, jer bi time uveli državu u totalno bezvlašće i anarhiju.

“Stav Venecijanske komisije, a samim tim i EU je u potpunosti jasan – radi se o neustavnom zakonu koji ne smije još jednom dobiti podršku u Parlamentu. Ponovno izglasavanje ovakvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore što opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građankama i građanima kojima je stalo do ove države, neće dozvoliti”, kazali su iz SD-a.

Kako su ocijenili iz te partije, uzimajući u obzir činjenicu da od međunarodnih partnera stižu poruke da Crna Gora u posljednje dvije godine nije uradila ništa po pitanju integracija u EU, te da pominjanje imena naše države sve češće postaje sinonim za problem, parlamentarna većina ne smije sebi dozvoliti luksuz da izglasavanjem ovakvog akta dodatno ugrozi evropski put Crne Gore.

“Socijaldemokrate još jednom pozivaju sve političke subjekte na ozbiljnost i odgovornost, da odustanu od podrške ovakvom zakonu jer je to preduslov za otpočinjanje dijaloga i dogovora oko krucijalnih pitanja. Time bi, svakako, doprinijeli i zaustavljanju produbljivanja već predubokih podijela u Crnoj Gori, a koje prijete da ugroze sve ono što smo godinama stvarali i po čemu je ova država bila primjer svima u regionu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve