Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

SD: Mandić i Spajić da zbog fotelja ne pomišljaju da trguju nacionalnim interesima

''Mandiću zato poručujemo da se mane ćorava posla, i da umjesto političkog prenemaganja stisne petlju i uskrati podršku Vladi''

Reagovanje predsjednika Skupštine Andrije Mandića na glasanje Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici u UN potvrda je našeg upozorenja da parlamentarna većina, zarad pukog opstanka na vlasti, ima namjeru da trguje sa nacionalnim interesima Crne Gore, ocijenile su Socijaldemokrate (SD).

“Spisak želja ili račun koji je Andrija Mandić ispostavio Milojku Spajiću zbog glasanja Crne Gore u UN, moraće biti plaćen ukoliko Vlada želi da opstane. Mandićev spisak, koji je saopštio u jednom dahu, podrazumijeva ali se i ne ograničava na: promjenu službenog jezika u Crnoj Gori; izmjenu zakona o državljanstvu, koje će se dijeliti po ugledu na Srbiju tj dobijaće ga ko hoće; izmjenu državnih simbola i slično”, naveli su u saopštenju.

Upozoravaju, kako kažu, čelnike Vlade, prije svega premijera Spajića, “da zarad opstanka na vlasti ni ne pomišlja da uđe u politički egzibicionizam i da trguje sa Mandićem i njemu sličnima, jer će ih želja biti da se igraju sa temeljnim vrijednostima ove države”.

“Mandiću zato poručujemo da se mane ćorava posla, i da umjesto političkog prenemaganja stisne petlju i uskrati podršku Vladi. Ako mu basta. Ipak, ne vjerujemo u takav svenario zato što je postalo jasno da mu je fotelja predsjednika Skupštine važnija od ideologije i političkih principa, kojih su mu navodno puna usta. Pozivamo građane koji su dali povjerenje partijama parlamentarne većine, a koji su nesporno privrženi Crnoj Gori i građanskim i drugim vrijednostima zapisanih u Ustavu, da preispitaju dato povjerenje partijama vlasti, i da dobro razmisle da li žele vlast koja na ovakav primitivan način najavljuje trgovinu sa sopstvenom državom”, zaključuju u SD-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve