Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

SD Abazoviću: Opasno ste se zaigrali sa zdravljem i razumom građana

Oni su reagovali na jučerašnje izjave Abazovića koji je za Sea Dance festival kazao kako predstavlja “krunu jedne uspješne turističke sezone i da ga Vlada apsolutno podržava”, postavljajući mu niz pitanja.

Socijaldemokrate Crne Gore poručile su potredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da se “ne igra sa zdravljem građana i ne ruga zdravom razumu građana”.

Oni su reagovali na jučerašnje izjave Abazovića koji je za Sea Dance festival kazao kako predstavlja “krunu jedne uspješne turističke sezone i da ga Vlada apsolutno podržava”, postavljajući mu niz pitanja.

“Da li je kruna uspješne turističke sezone to što u poslednjih deset dana imamo 6.007 novozaraženih i 58 preminulih?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što je ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva u CG iznosi 7.468?
Da li je kruna uspješne turističke sezone što smo juče imali najveći broj novozaraženih u jednom danu nakon 9. novembra prošle godine?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što bilježimo najgore epidemiološke parametre u Evropi?
Da li je kruna uspješne turističke sezone što će djeca u školama, njihovi roditelji i nastavnici da ispaštaju zbog načina na koji ste Vi i Vlada u kojoj sjedite upravljali epidemiološkom situacijom?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što je Crnu Goru nakon Njemačke i Amerike, koje su nas svrstale u zemlju sa visokim, odnosno najvećim rizikom, juče i Velika Britanija stavila Crnu Goru na crvenu listu kada su u pitanju putovanja, nakon pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u našoj državi?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što susjedna Hrvatska ima uspješnu sezonu iako ima mnogo bolje epidemiološke parametre, odnosno osam puta manju incidenciju u poslednjih 14 dana?
Osvijestite se i uozbiljite potpredsjedniče Vlade. Nije ovo igra (game) da bi ste umišljali da ste gamechanger. Ovdje su životi građana u pitanju”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve