Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

NASTAVLJA SE AGONIJA U ŠAVNIKU: Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta, na izbore i narednog vikenda

Glasanje u Kruševicama su prekinuli članovi biračkog odbora iz koalicije ''Za budućnost Šavnika'' koji tvrde da su tokom dana glasali mladići koji su prije dvije nedjelje na ovom biračkom mjestu prebili člana biračkog odbora.

Na biračkom mjestu u selu Kruševice, u Opštini Šavnik, glasanje je prekinuto oko 19.30 časova. Nešto kasnije, glasanje je prekinuto i na drugom biračkom mjestu, u zgradi opštine. Kako je u Dnevniku RTCG potvrdio predsjednik šavničke izborne komisije Dušan Radanović, uništen je birački materijal, i glasanje je prekinuto. Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da bude ponovljeno glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Na birališta u Šavniku glasači će izaći i narednog vikenda, što će biti šesto po redu ponavljanje glasanja u tom gradu.

Kako javlja RTNK, glasanje u Kruševicama su prekinuli članovi biračkog odbora iz koalicije ”Za budućnost Šavnika” koji tvrde da su tokom dana glasali mladići koji su prije dvije nedjelje na ovom biračkom mjestu prebili člana biračkog odbora.

Na biračko mjesto stigla je policija koju je pozvao predsjednik biračkog odbora Miloš Mrvaljević.

Nije bilo incidenata, a jedan od članova odbora “Za budućnost Šavnika” uništio je glasačke listiće.

Izlaznost

Na biračkom mjestu u zgradi opštine do 18 sati glasalo je 71,5 odsto birača, a u selu Kruševice 60 odsto birača, saopšteno je Portalu RTCG iz koalicije “Za budućnost Šavnika”.

Iz Opštinske izborne komisije u Šavniku saopšteno je da je na biračkom mjestu u zgradi opštine do 17 sati glasalo 305 birača, a u selu Kruševice 31 upisanih birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Šavniku Dušan Radanović saopštio je oko 15 časova da glasanje protiče bez nepravilnosti.

Na biračkom mjestu u zgradi opštine Šavnik do 11 časova glasalo je 68 građana, a u selu Kruševice šest upisanih birača.

U zgradi opštine do deset sati glasalo je 56 birača, a u selu Kruševice šest birača.

Radanović je kazao da je do devet sati u zgradi opštine Šavnik glasalo 29, u selu Kruševice dva birača. Radanović je istakao da glasanje za sada protiče u redu.

Lokalni izbori biće ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna četiri izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra i 6. i 13. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta biće otvorena u sedam, a zatvorena u 20 sati.

Demokratska partija socijalista saopštila je da će podnijeti krivične prijave protiv nadležnih organa koji su dužni da omoguće neometano održavanje izbornog procesa, ukoliko se u sjutra opet dogode iskustva iz prethodnih sedmica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
21.11.2022-06:03 06:03

Kad nesrećnici uvide da nijesu izveli svoje birače, onda u štabu preračunaju da su izgubili izbore i zulum čine i to planirani sa takozvanim umišljajem.