Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjeti i vijeća nacionalnih zajednica: Vlada da donese Uredbu o odlaganju popisa

''Imajući u vidu najavu odluke mandatara i budućeg premijera Milojka Spajića o odgađanju popisa, smatramo da je potrebno izbjeći pravnu konfuziju u odnosu na Upravu za statistiku i očekivanja građana Crne Gore'', navodi se u inicijativi

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori, Hrvatsko nacionalno vijeće u Crnoj Gori, savjet Muslimana Crne Gore i Romski savjet u Crnoj Gori uputili su ministru finansija u tehničkom mandatu Aleksandru Damjanoviću, apel u kojem obnavljaju inicijativu da se Vlada izjasni o njihovom predlogu za odlaganje popisa.

“Imajući u vidu najavu odluke mandatara i budućeg premijera Milojka Spajića o odgađanju popisa, smatramo da je potrebno izbjeći pravnu konfuziju u odnosu na Upravu za statistiku i očekivanja građana Crne Gore”, navodi se u inicijativi.

Shodno tome vijeća i savjeti nacionalnih zajednica smatraju da vlada u tehničkom mandatu treba da donese adekvatnu Uredbu kojom bi se stekli formalno-pravni uslovi o odgađanju popisa, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.10.2023-07:58 07:58

Ako znamo da postoie Srpski nacionalni savjet, Bošnjački nacionalni savjet, Nacionalni savjet Albanca u Crnoj Gori, Hrvatsko nacionalno vijeće u Crnoj Gori, savjet Muslimana Crne Gore i Romski savjet u Crnoj Gori, postavlja se PITANJE ZAŠTO NE POSTOJI NACIONALNO VIJEĆE CRNOGORACA U CRNOJ GORI? SVE NACIJE U CRNOJ GORI, ILI SU RAVNODUŠNE PREMA ZLOČINIMA NAD CRNOGORCIMA, ILI ZDUŠNO RADE NA NESTAJANJU I UBIJANJU CRNOGORACA I CRNOGORKI U CRNOJ GORI- logičan je zaključak! NAJGORE JE ŠTO NA NESTAJANJU I UBIJANJU CRNOGORACA I CRNOGORKI U CRNOJ GORI, UZ OKUPATORSKE SRPSKE PARTIJE, RADE UPORNO I TKZV SUVERENISTIČKE PARTIJE! ZA SUVERENISTIČKE PARTIJE POSTOJE SAMO… Pročitaj više »