Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović: Od DPS-a ni orah iz ruke ne bismo uzeli

“Razumijemo nervozu zato što ste satjerani u ćošak i što ste morali prihvatiti Briselski plan pod pritiskom međunarodne zajednice. Nije lako podnijeti poraz i to prvi put u poslednjih 30 godina, kada vam je za samo nekoliko dana pao Plan kog je prezentovao Branimir Gvozdenovć, a branio ga u Skupštini Predrag Bulatović. Gvozdenovićev plan je poništen i poslat na smetlište parlamentarne istorije, a Briselski plan je postao pravno obavezujući. To je vrhunac vašeg političkog debakla”, kazao je Šaranović

Od Demokratske partije socijalista ni orah iz ruke ne bismo uzeli, poručio je poslanik Demokrata Danilo Šaranović, nakon što je poslanik DPS-a Mihailo Anđušić kazao da zbog viših interesa tolerišu ponašanje Demokrata.

Danilo Šaranović

Šaranović je naglasio da današnja izjava Anđušića, predstavlja očajnički pokušaj prvog javljanja iz političkog ćorsokaka u kome ste se našli, nakon političke kapitulacije DPS-a.

“Razumijemo nervozu zato što ste satjerani u ćošak i što ste morali prihvatiti Briselski plan pod pritiskom međunarodne zajednice. Nije lako podnijeti poraz i to prvi put u poslednjih 30 godina, kada vam je za samo nekoliko dana pao Plan kog je prezentovao Branimir Gvozdenovć, a branio ga u Skupštini Predrag Bulatović. Gvozdenovićev plan je poništen i poslat na smetlište parlamentarne istorije, a Briselski plan je postao pravno obavezujući. To je vrhunac vašeg političkog debakla”, kazao je Šaranović.

On je napomenuo da se više na Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu neće raditi po Planu DPS-a, već po Planu Demokrata jer, kako je dodao, DPS-ov plan nije izdržao probu vremena i srušen je za samo nekoliko dana.

“Sve vaše predloge i rješenja koja ste u međuvremenu kreirali u kabinetima najvećih balkanskih manipulatora možete da okačite mačku o rep. Sa nama ih nećete usvajati, jer je praksa pokazala da predlažete rješenja koja obezbjeđuju lakšu izbornu krađu. To je poslednji put pokazala i 2014.godina, kada ste usvojili izborne zakone po vašoj mjeri, sa tradicionalnim opozicionim partnerima. To vam ovoga puta ne može proći”, jasan je Šaranović.

Poručio je DPS-u da ne obmanjuje i ne vara građane.

“Ne radi se o unpaređenju, već o sveobuhvatnoj izbornoj reformi. Riječ unapređenje je stajala u vašem planu koji je Crna Gora srećom brzo zaboravila, jer je srušen zahvaljujući Planu Demokrata. Zato ste morali spuštenih glava da glasate i za izmjenu naziva odbora, pa se sada zove Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva”, dodao je on.

Šaranović je poručio Anđušiću da se ne bavi licemjerstvom i ne pokušava na taj način da obmanjuje javnost, a svoj poraz opravda izmišljotinama o nekakvim zajedničkim inicijativama.

“Svi članovi odbora su izabrani i glasovima vladajuće većine, ali nije to zajednička inicijativa i nikada ne može biti, već najveće poniženje DPS-a u istoriji. Spuštenih glava ste morali u zarez da prepišete Briselski plan i amandman Demokrata jer ste bili satjerani u mišiju rupu od nas i međunarodne zajednice. Sa vama zajedničku inicijativu mogu imati samo kriminalci”, tvrdi poslanik Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve