Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović-Neđeši: Nastavak snažne podrške evropskom putu Crne Gore

Šaranović se zahvalio ambasadoru na podršci koju Mađarska pruža Crnoj Gori, te istakao da ima prostora za dalje razvijanje odnosa, naročito na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, sajber kriminala i ilegalnih migracija

Rezultati koji su ostvareni u proteklih tri mjeseca pokazuju čvrstu odlučnost Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Crne Gore da se izbori sa organizovanim kriminalom i korupcijom i ubrza integracioni proces, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

Šaranović se zahvalio ambasadoru na podršci koju Mađarska pruža Crnoj Gori, te istakao da ima prostora za dalje razvijanje odnosa, naročito na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, sajber kriminala i ilegalnih migracija.

„Prateći savremene bezbjednosne izazove, te evoluciju privrednog kriminala, nameće se i potreba tješnje saradnje, posebno u oblasti rada finansijsko obavještajnih jedinica, te vjerujem da će u narednom periodu ta saradnja biti institucionalizovana kroz Memorandum o saradnji“, istakao je ministar.

Usmjereni smo na sprovođenje reformi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer su upravo one ključne za napredak države ka EU.

„Jačanjem bezbjednosnog sektora stvaramo uslove za ispunjenje privremenih mjerila u poglavlju 24, a veoma smo posvećeni ulaganju u unapređenje kadrovske politike“, istakao je ministar. Dodao je da će u narednom periodu poseban akcenat biti na unapređenju znanja službenika i njihovo dodatno usavršavanje, te da na ovom planu vidi prostor za razmjenu iskustava i saradnju sa kolegama iz Mađarske.

Ambasador Mađarske Jožef Neđeši je naglasio da će, kao i tokom integracije Crne Gore u Nato, pružati punu podršku evropskim integracijama Crne Gore, a naročito tokom budućeg predsjedavanja Mađarske Savjetom EU. Pohvalivši rezultate koje je već postigla, kazao je da Crna Gora može računati na snažnu ekspertsku i tehničku pomoć u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa fokusom na zaštitu od kriminala i terorizma i oblast vanrednih situacija.

Sagovornici su iskazali punu otvorenost za dalje razvijanje odnosa dvije zemlje, uz uvjerenje da će Crna Gora svojom posvećenošću pokazati da je pouzdan partner i da treba da bude sljedeća članica Evropske unije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve