Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović – Lajčak: Crna Gora primjer pouzdanog partnera EU na Zapadnom Balkanu

''Sprovođenjem reformi osnažićemo sopstvene kapacitete i učiniti ih spremnim za buduće članstvo u Uniji'', dodao je Šaranović

Tokom zvanične posjete Briselu ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za regionalna pitanja, i tom prilikom je izrazio jasnu namjeru nove Vlade da Crnu Goru vrati na integracioni put, uz snažno ubrzanje ispunjavanja preostalih obaveza iz EU agende.

Takođe, naglasio je da su prioriteti MUP-a u potpunosti zasnovani na ostvarivanju rezultata iz pregovaračkog procesa, sa posebnim akcentom na pregovaračka poglavlja 23 i 24.

“Sprovođenjem reformi osnažićemo sopstvene kapacitete i učiniti ih spremnim za buduće članstvo u Uniji”, dodao je Šaranović.

Lajčak je kazao da prvi koraci koje je napravila 44. Vlada na samom početku mandata šalju odlučnu poruku – da je Crna Gora spremna da predano radi na putu ka punopravnom članstvu.

Lajčak je na sastanku Šaranoviću dodatno potvrdio da Evropska unija snažno podržava Crnu Goru, posebno imajući u vidu obnovljenu i snažnu političku volju i napore institucija da se pregovarački proces ubrza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve