Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Saborno ujedinjeno srbovanje!

Tako to biva kada vam je standard u državi bedan, pravde nigde ni za lek, e onda vam nacionalizam, šovinizam, busanje u grudi i srbovanje dođu kao vrsta antibiotika, bolje reći placebo leka za prilike pune neprilika.

Piše: Milutin L. Cerović

Ove godine “Svesrpski sabor” će se održati 8. juna, dakle sutra i to nakon nekoliko uskršnjih odlaganja.

U ovom trenutku odustalo se od Gazimestana zbog uroka, pa će se pomenuti svesrBski skup održati u Beogradu.

Naravno, u ovakvim prilikama primitivno “srbovanje” je obavezna ikonografija, bez kojeg nema pravog ”sversBstva”.

Tako to biva kada vam je standard u državi bedan, pravde nigde ni za lek, e onda vam nacionalizam, šovinizam, busanje u grudi i srbovanje dođu kao vrsta antibiotika, bolje reći placebo leka za prilike pune neprilika.

Posle ovih uvodnih rečenica, idemo sa postavljanjem pitanja predsedniku svega postojećeg u Srbiji:

Kume, vojvodo od vođe navijača, komandante svih srpskih parada, imamo za vas puno pitanja, evo kako neka od njih glase:

Pitanje broj jedan:

Imate li Vi vojvodo od Karlobaga nekih boljih i nepohabanijih igara u ovom momentu, od vama najdraže igre – srbovanje i saborovanje do koske?

Pitanje broj dva:

Kažite vi nama svima vojvodo od Virovitice, odakle Vama uopšte ideja da vaših Srba ima u Crnoj Gori više nego u Srbiji, ko vas je to prevario?

Pitanje broj tri:

Vidimo vojvodo od Ogulina da ste javno pozvali svoje lične takozvane “Srbe” na pomenuti “svesrpski sabor” u Beogradu, iako odlično znate da u Crnoj Gori “Srba” nema od kada postoji crnogorska država, sem sezonskih turista iz regiona i onih koji srbuju za pare.

Pitanje broj četiri:

Evo Vam vojvodo od Karlovca dokaza za nepostojanje bilo kakvih realnih “Srba” u Crnoj Gori. Da oni izistinski postoje, ne bi Vi kupovali Crnogorce da glume veće Srbe od Vas lično.

Vi znate da oni nisu Srbi i da su samo dno dna, ali dali ste im milione eura, da to budu dok vama ne završe posao. Pitanje je da li ćete ih posle baciti kao toalet papir posle velike nužde?

Pitanje broj pet:

Kako ste to zamisli vojvodo od Jajinaca da stvarate “srpski svet” u tuđim državama i to kupovinom tuđih duša za male privilegije i novce?

Pitanje broj šest:

Kako ste to vojvodo iz bloka 45. preko noći više zavoleli “lažne Srbe” iz Crne Gore, od autentičnih Srba iz same Srbije ?

Pitanje broj sedam:

Zašto ste se vojvodo od Bugojna toliko napadno i siledžijski zaljubili u Crnu Goru, realno do juče je niste mogli očima videti?

Pitanje broj osam:

Je l’ to vojvodo iz Marinkove Bare iz tog razloga što vam fali malo crnogorske “slane vode”, jer Vam je dosadila bljutava “savska voda”?

Bonus pitanje:

Vita jela, zelen bor, da li od Vas vojvodo možemo da očekujemo brzi odgovor?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxy
07.06.2024-08:08 08:08

Saborno ujedinjeno srbovanje! Nesto vam smeta srpsko jedinstvo i nesto se rugate a nekad su stari Crnogorci srbovali vise nego Srbi iz Sumadije. Cuveni crnogorski junak Novica Cerovic (vjerovatno isto bratstvo kao i pisac ovog teksta) sa ponosom je nosio crnogorsku medalju za Hrabrost nazvanu po srpskom junaku Milosu Obilicu “Obilica medalja” A Njegos kad je ispracao junake u boj govrio je “su cim cete izaci pred Milosa i ostale srpske vitezove” ako ne pobjedite. Tako je vjerovatno ispratio i Novicu Cerovica i njegove saborce kada im je dao zadatak da idu i ubiju Smail -agu Cengica. Ali danas se… Pročitaj više »

E pa
07.06.2024-09:11 09:11
Reply to  xxy

Tebe Xxy su baš debelo odalamili mokrom čarapom da se ne sjećaš ni ko si ni odakle si?
Ti očigledno uživaš u srbskim genocidima nad komšijama i guslarmskim pjesmama koje slave zločine i zločince!? Nije to junaštvo!

xxy
07.06.2024-12:49 12:49
Reply to  E pa

E pa,
Je li junastvo ili nije Novica Cerovic je dobio “Obilica Medalju ” od Njegosa za svoja junastva izmedju ostalog i za ubistvo Smail -age Cengica , doduse nije ga on licno ubio nego njegova ceta a taj Smail-aga cinio je velike zulume i zlocine zato je i stradao.

Kakvi je tu u piatanju srpski genocid , ne razumijem.

Nisam ja izmislio taj dogadjaj nego ga je Ivan Mazuranic opjevao po prici Njegosevoj koju mu je Njegos ispricao kad je Mazuranic bio u posjeti kod njega.

Kalogardi
07.06.2024-14:32 14:32
Reply to  xxy

Smail aga imao je 68 g kad je ubijen,iz osvete za poginule Petrovice na Grahovcu,,mani nas sa tvojim proizvoljnim tumacenjima,serbe niko ne mrzi,samo preziremo takve ,sto za sitnis i sendvic pljuju po sopstvenoj zemlji.

Kortomalteze
07.06.2024-17:07 17:07
Reply to  xxy

Po nekim izvorima poema je Njegoseva,samo je ustupljena Mazuranicu,jer je vladika bio naredbodavac ubistva,,pa bi bilo nedolicno,da je objavi pod svojim imenom,ovaj je samo preradio malo.

Krsto
08.06.2024-06:46 06:46
Reply to  xxy

Hehehe a Milos lik kojeg je izmislio Njegos a vi ga jos naknadno posrbili u Kobilic..Valjda po onoj staroj Albanskoj epskoj pjesmi uz gusle [lahut] Kenge e Millosh Kopiliqi Njegos je stihove -su cim cete pred Milosa izaci- posvijetio Vladiki Danilu koji je zivio tri vijeka ranije i istorijska je licnost…Ali nema dokaza da je u njegovo vrijeme uopste bilo bilo kakve Istrage poturica…Mazuranic u epu Smrt Smail Age Cengica ne pominje nikakve Srbe vec samo Crnogorcad mladu… Ni Ivo Andric u Na Drini Cupriji ne pominje Srbe vec samo Hriscane…Ivo se nije izjasnjavao kao Srbin vec su ga tako… Pročitaj više »

dragan
07.06.2024-13:46 13:46

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Ivana
07.06.2024-20:35 20:35

Идите на Космет вуцибатине!
Несоји од несоја,

Piiii
07.06.2024-20:59 20:59

Koljenica i medjed a pipun bazdigovno i dajko – to su vam svetosavski duhovni giganti, veći od egipatskih piramida. Prepuni serbskijeh vrijednosti.
Očekujem da će ih sjutra na ispovijed u svoju palatu primiti patrijarh prekodrinac peric” -vucic. To će biti show-program godine. Sve će prštati od Serbstva, poštenja i svih najsvetijih VREDNOSTI

Kotor
07.06.2024-21:15 21:15

Pottpunu šešeljiizaciju nesrecne zemlje srbije ,je realizova šešeljev šegrt Vučić, to će bit festival primitivizma, mržnje, prijetnji, bradatih četnika, i svekolikog srpskog šljama iz srbije i prekodrinaca

Krsto
08.06.2024-07:21 07:21
Reply to  Kotor

Sto je najgore ni Vucic ni Seselj nisu Srbi…Za Vucica je sumljivo ko mu je otac Bosanac Andjelko [na koga nimalo ne lici osim istih naocara i fotoshopa] ili shoknjati Albanac Fahri cija je kopija…Zna se samo da je Hrvat po majci Andjelini.. Voja Seselj je Kripto Albanac Ljaraman [Laraman] po ocu Nikoli i Majci Danici Misiti…Seselja ima u Albaniji i Hrvatskoj dok su se skoro svi Misiti iselili iz Albanije za italiju i Ameriku…Svi Seselji i Misiti su Katolici…O porjeklu Seselja pisao je Djoka Dabaj [Xhoka Dabaj] u knjizi Strategija Albanaca a o Ljaramanima Dr Olga Zirojevic.. Ali tako… Pročitaj više »

Dobrota
07.06.2024-21:18 21:18

Njima je njihov psihijatar jovan rašković dao dijagnozu 91 riječima pa pazite velikosrbi su lud narod i dijagnoza ne promjenjena do dana dana današnjega pa srecan vam vašar niko nesme da vas bije HAHAAAA

Backovic E.
07.06.2024-23:42 23:42

Sveserbski sabor……, sto bi znala reci moja baba……Trt Milojka !!!!!