Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

RUŠI SPAJIĆA I MILATOVIĆA Krivokapić već ima odbornike u Beranama i Herceg Novom: Novi mandati i nakon lokalnih izbora na uštrb Evrope sad?

Demohrišćanski pokret ne učestvuje na izborima, ali će očito preuzimati funkcionere drugih partija. Cilj je da se stranačka mreža ojača pred sve izvjesnije parlamentarne izbore

Novoosonovani Demohrišćanski pokret, bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, već ima odbornike u lokalnom parlamentu iako nije učestvovao na izborima.

Berane i Novi

Partija Krivokapića, prema pouzdanim informacijama, već kontroliše tri odbornika nekadašnje ”Evropa sad” Milojka Spajića i Jakova Milatovića u Beranama.

U tom gradu, Krivokapiću i njegovom nekadašnjem šefu ANB Dejanu Vukšiću prišao je čak i nosilac liste ”Berane sad” i aktuelni potpredsjednik Opštine Mladen Premović.

”Svim srcem pristupam Demohrišćanskom pokretu”, rekao je Premović nedavno u izjavi za medije.

Tada je potvrdio da postoji određena podijeljenost između članova pokreta „Berane sad“, ali je kazao da će se potruditi da sačuvaju jedinstvo na lokalnom nivou.

”Dio nas nije zadovoljan kako nas je prihvatila „Evropa sad“, ali svako će imati slobodu da se izjasni da li će u pokret „Evropa sad“ ili Demohrišćansku stranku” rekao je Premović.
Tvrdnju da su tri od četiri odbornika Evropa sad u Beranama prišli Krivokapiću potvrdili su i funkcioner SNP Tihomir Bogavac i poslanica DF u crnogorskom parlamentu Jovanka Bogavac.
Nezvanične informacije govore, da bi Krivokapić i Vukšić mogli da imaju najmanje dva odbornika u Herceg Novom, gdje je vlast ionako krhka, a njihov uticaj vrlo prisutan.
Biće novih mandata
Demohrišćanski pokret je predstavljen prošlog mjeseca i neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima koji se organizuje u više gradova. Iako se neće glasati za njih to ne znači da Krivokapić i Vukšić neće imati odbornike.
”Svjesno se propustila prilika učešća na lokalnim izborima, jer su Krivokapić i Vukšić fokusirani na sve izvjesnije vanredne parlamentarne izbore. Ipak, s pažnjom se prate rezultati lokalnih izbora jer je jasno da će nakon njih biti nezadovoljni rezultatima iz grupacije Demokratski front, Evropa sad, možda i Demokrate. To će otvoriti prostor Demohrišćanskom pokretu da ponudi članstvo upravo tim političarima”, kaže naš izvor blizak tom Pokretu.
Informacije govore da već postoje određeni kontakti s osobama koji su dio liste Evropa sad. Na taj način, Krivokapić i Vukšić suštinski ruše Spajića i Milatovića koji su se osnivanjem jasno distancirali od njih, iako je bivši premijer odgovoran i napravio im prostor za političke karijere postavljajući ih za ministre-apostole.
”Vukšić je najavljen kao budući predsjednik i taj posao formiranja stranačke mreže vodi on”, zaključuje naš sagovornik.

Na osnivanju Demohrišćanskog pokreta saopšteno je da je cilj kreiranje sistema vrijednosti “u kojem će etika biti zasnovana na tradicionalnim vrijednostima”. Govoreći o vizuelnom simbolu stranke, Krivokapić je kazao da znak na vrhu ima Bogorodičin cvijet, a najbolja zaštita države je “ako je čuva majka Božja”.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kizami
14.10.2022-08:39 08:39

Majka Božja je morala da zaštiti državu upravo od vas.