Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Rudović: Opozicija da prestane sa međusobnim sukobima

DPS nije u dijalogu zato što želi dogovor i političku stabilnost Crne Gore, nego zato što je primoran od međunarodnog faktora, kaže poslanik i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Neđeljko Rudović

DPS nije u dijalogu zato što želi dogovor i političku stabilnost Crne Gore, nego zato što je primoran od međunarodnog faktora, kaže poslanik i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Neđeljko Rudović.

Neđeljko Rudović

“Da je Demokratska partija socijalista DPS iskrena kada govori o dijalogu, ne bi od 23. avgusta u fioci predsjednika Administrativnog odbora Ljuiđa Škrelje stajao zahtjev posebnog kluba poslanika da zauzmu mjesto u odboru”, kazao je Rutović za Dan.

Kako je istakao, u DPS-u su znali stavove svih subjekata parlamentarne opozicije, ali nijesu htjeli da održe sjednicu Administrativnog odbora.

“Sve to nije iznenađenje jer DPS nije u dijalogu zato što želi dogovor i političku stabilnost Crne Gore, nego zato što je primoran od strane međunarodnog faktora. Mislim da ima više razloga da pokušamo da dođemo do dogovora nego da napuštamo odbor ili da ga bojkotujemo”, kazao je Rudović.

Jedan od njih je, ističe, upravo taj što za saveznika imaju EU i nevladin sektor.

“Ne smijemo smetnuti s uma da DPS ne može pobijediti na iole slobodnim izborima, kao što ne smijemo imati iluziju da će DPS sprovesti dogovoreno. Zato je tehnička vlada preduslov za izbore. Ona je samo model koji nam omogućava da se izborimo za ciljeve slobodnih građana Crne Gore, koji su proljetos na ulici pokazali da većina traži demokratske promjene”, kazao je Rudović.

On smatra da će ta komunikacija da se obavlja prvo između predstavnika EU i čelnika DPS-a.

“Da bi bila dovoljno moćna da diktira tempo, opozicija bi prije toga morala da prestane sa tužnim i ružnim međusobnim sukobima. Ideološki se ne slažemo, ali cilj je da Crna Gora ima slobodne izbore i demontiranje sistema koji razara crnogorsko društvo, i to bi valjda trebalo da bude motiv za saradnju svih u opoziciji”, istakao je Rudović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve