Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

RTCG odgovorila Šaranoviću: Nijeste nas demantovali, nama ne možete spočitavati medijski spin

Što se tiče navoda o medijskim spinovima mi smo poslednji kojima to možete da spočitavate. Posebno sa funkcije koju pokrivate, poručuju iz RTCG

Uredništvo Portala RTCG odgovorilo je na navode ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, koji je u reagovanju na informaciju da je Vojislav Dragović jedan od kandidata za v.d. direktora Uprave policije kazao da taj kandidat neće imati njegovu saglasnost za izbor na tu poziciju.

Odgovor na demanti ministra Šaranovića prenosimo u cjelosti.

“Portal RTCG nije objavio da će g. Vojislav Dragović biti kandidat koji ima saglasnost ministra unutrašnjih poslova. Takođe, nije objavio da će to biti vaš predlog već PES-a, pa čudi da se vi javljate da demantujete ovu informaciju. Objavljena je informacija da će Dragović biti kandidat, odnosno predlog Pokreta Evrope sad, kome, o čemu su mediji više puta pisali, po koalicionom dogovoru pripada da predloži kandidata za mjesto direktora Uprave policije.

Istina je da ministar ima pravo da ne prihvati taj predlog i to je već stvar u koju mi ne bi ulazili, o tome će se ministar vjerovatno konsultovati sa premijerom i ostalim članovima Vlade, u skladu sa zakonskom procedurom.

Premijer je predložio i Šaranovića za ministra, shodno koalicionom dogovoru, pa prema tome, prirodno je očekivati, kako su nam saopštili naši izvori, i za očekivati je da se biraju i kandidati koje predlaže PES.

Na nama nije da ulazimo u koalicione odnose, a samostalno odlučivanje ministara je demokratski standard, pa u insistiranju na tom principu nećete imati previše protivnika.

Što se tiče navoda o medijskim spinovima mi smo poslednji kojima to možete da spočitavate. Posebno sa funkcije koju pokrivate.

Poštujemo Vašu ekpeditivnost u komunikaciji sa javnošću, a raduje da nas ni u čemu nijeste demantovali.”

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve