Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Rekonstrukcija vlade vodi ka stabilizaciji u Crnoj Gori

Smatra da se u Crnoj Gori fokus najčešće stavlja na onome što nas razdvaja, umjesto na ono što je konačni cilj – da živimo u uređenoj i ekonomski prosperitetnoj državi

V.d. direktora Direktorata za medije i bivši poslanik Neđeljko Rudović ocijenio je da je rekonstrukcija vlade važna tema radi stabilizacije političkih prilika u zemlji, bez čega se ne može razgovarati o životno važnim temama.

Rudović je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG rekao da je rješenje političke krize u zemlji nešto što svi očekujemo.

Smatra da se u Crnoj Gori fokus najčešće stavlja na onome što nas razdvaja, umjesto na ono što je konačni cilj – da živimo u uređenoj i ekonomski prosperitetnoj državi.

“Naš cilj je da što više razgovaramo, da promovišemo duh tolerancije. Mi se hvatamo za vratove oko i najmanje teme, najmanjeg spora i izgleda da nam je to ostalo i dalje zapisano u mentalitetu, da satremo protivnika koji ima drugačiji pogled”, rekao je Rudović.

Komentarišući situaciju u medijima, on je rekao da imamo “čvrst, beskompromisan, fatalistički stav”.

“Mislim da je jako važno da razumijemo da ponekad možda, ako zastupamo jednu tezu, da bi bilo lijepo, korisno, za promjenu, da vidimo kako bi to izgledalo, da dozvolimo sebi da pomislimo da je onaj ko drugačije misli možda u pravu. I da tako stvarno dolazimo do rješenja”, rekao je Rudović.

To se može postići tako što ćemo više razgovarati, srijetati se…

Govoreći o položaju medija u Crnoj Gori, on kaže da je neminovno da se implikacije teške političke borbe prenose i na medije.

“To je ono što bi moglo da se mijenja. Jasno je da su svi mediji u ozbiljnim finansijskim problemima”, kazao je Rudović.

Smatra da se moraju tražiti modeli koji će omogućiti da imamo profesionalne i odgovorne medije, kako bismo, kaže on, razgovarali i našli modele da u medijima nemamo pozive na linč, teške riječi, govor mržnje, lažne vijesti…

“Medijska strategija će obratiti pažnju na sve izazove i ciljeve kojima moramo biti posvećeni”, rekao je Rudović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anthropos
27.09.2021-11:24 11:24

g. Rudoviću, Tipično za vašu (kilavu) “demokratičnost”? Naravno da i drugi imaju pravo na svoje mišljenje – no, zabravili ste da nemaju pravo na svoje činjenice. Odnosno, ne mogu bezočno lagati i pozivati se na svoje izmišljene “činjenice”. Osim toga, svi imaju jednaka prava na mišljenje – ali sva mišljenja nijesu (kvalitetno, i, iznad svega, u odnosu na istinitost) ista. I, na kraju, svakom pravu prethodi obaveza “The notion of obligations comes before that of rights, which is subordinate and relative to the former. A right is not effectual by itself, but only in relation to the obligation to which… Pročitaj više »