Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Reakcija partija na odluku ASK

Demokratski front (DF), Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija (SNP) reagovali su danas na odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) koja je utvrdila da je DPS prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i zatražila da ta stranka vrati u budžet 47,5 hiljada eura.

Agencija za sprečavanje korupcije se probudila iz zimskog sna i počela da demonstrira zainteresovanost za sopstveni posao, ali opet se stavljajući u zaštitu vladajuće partije i njene elite, saopšteno je iz SNP-a.

“Umjesto da donese mjere o djelimičnom i potpunom gubitku prava na budžetska sredstva vladajućoj partiji, a sve to do donošenja pravosnažne odluke u prekršajnom postupku, ova zarobljena institucija fingira svoje postojanje”, navodi se u saopštenju koje potpisuje sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG Dragan Vukić.

Agencija za sprečavanje korupcije ponovo, kako nadalje navodi, “pokušava da deklarativno djeluje prema EU, pokrećući prekršajni postupak protiv Demokratske partije socijalista a ujedno umanjujući obavezu vladajućoj partiji da umjesto 97.500 eura, u budžet vrate 47.500.”

“Na taj način, ASK dokazuje svoju lojalnost vlasti a zamagljuje oči Evropskoj komisiji, kako ne bi bili uzaludni njihovi izvještaji koji se ponavljaju iz godine u godinu sa nedovoljnim napretkom i izostajanjem konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije”, ističe Vukić.

DF Ocjenjuje se da “ovakve sramotne odluke tužilaštva i ASK” čine optužnicu protiv funkcionera DF za takozvano pranje novca, besmislenom i neodrživom i ukazuje na tešku bolest pravnog sistema koji postupa drugačije na iste ili slične okolnosti.

“Sve se zataškalo preko ASK, koja i služi za sprječavanje borbe protiv korupcije i za zaštitu DPS. U brzini nijesu uspjeli da smisle neku laž za čitav iznos od 97.500 eura, pa je sad ostalo nejasno šta je Migo Stijepović, uradio sa preostalih 50.000 eura koje je dobio od Duška Kneževića, za kupovinu birača i ličnih karata po Zeti“, kaže se u saopštenju.

Iz Ure su kazali da je ASK demantovala sopstvene navode i izjave direkotra Agencije Sretena Radonjića koji je više puta saopštio da je DPS najurednija od svih partija kada je u pitanju poštovanje zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve