Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

Rakočević: Milatović i Mandić sprovode istu politiku

Rakočević ističe da na izborima treba kazniti one koji rade za tuđe interese

Politika predsjedničkog kandidata Evrope sad Jakova Milatovića jednaka je politici predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta Andrije Mandića, kazao je poslanik DPS-a Nikola Rakočević u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

“Upravo zbog toga postoji revolt građana kojima je stalo do Crne Gore i te dvije politike uvijek će nailaziti na prezir onih građana koji Crnu Goru vide kao evropsku i građansku”, dodaje Rakočević, ističući da se, uprkos tome, ne može opravdati bilo kakva vrsta nasilja.

Rakočević ističe da na izborima treba kazniti one koji rade za tuđe interese.

On ocjenjuje da je izjava ambasadora Francuske Kristijana Timonijea nepromišljena.

“Cetinje je grad heroj koji je dao najviše žrtava u cijeloj Evropi u Drugom svjetskom ratu, ali i branio slobodu civilizacije vjekovima unazad”, ističe Rakočević.

Dodaje da treba da prihvatimo izvinjenje Timonijea.

“To izvinjenje podsjeća na izvinjenje koje je Francuska dala Crnoj Gori povodom njene istorijske uloge u nestanku Crne Gore 1918”, navodi Rakočević.

Naglašava da je predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović oprobani i osvjedočeni zaštitnik interesa Crne Gore.

Rakočević kaže da je kapital iz Srbije uložen u medije u Crnoj Gori sa idejom da taj kapital, koji je blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, upravlja dijelom medijskog prostora u Crnoj Gori.

“Ti mediji daju prostor onim političkim subjektima za koje Vučić smatra da će služiti njegovim interesima, ukoliko se nekako dobace do vlasti”, navodi Rakočević.

Uvjeren je u pobjedu Đukanovića na predsjedničkim izborima, navodeći da to potvrđuju građani sa kojima razgovaraju tokom kampanje.

“Predsjednički izbori za sada protiču u mirnom tonu, izuzev stavova određenih kandidata koji nijesu na liniji nacionalnog interesa”, kaže Rakočević.

On se nada da će kampanja ostati mirna.

“Đukanović je personifikacija nezavisne, međunarodno priznate, evroatlantske Crne Gore, sa perspektivom da bude prva naredna članica Evropske unije, dok su (Andrija) Mandić, (Aleksa) Bečić, Milatović i (Goran) Danilović najbolji predstavnici politike naslonjene na Republiku Srpsku i Srbiju”, poručuje Rakočević.

Govoreći o inicijativi “Otvoreni Balkan”, Rakočević kaže da je riječ o regionalnoj inicijativi koju sponzoriše Vučić u pokušaju da nađe za Srbiju supstituciju za Berlinski proces.

“Evropski parlament kaže eksplicitno da je Otvoreni Balkan regionalna inicijativa koja ima namjeru da supstituiše Berlinski proces i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana”, dodaje Rakočević.

Političke partije koje se zalažu za Otvoreni Balkan, ističe, rade direktno protiv interesa Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rakoč
13.03.2023-09:47 09:47

Podrška ambasadoru Francuske za politiku bez nasilja!