Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

”RAJO EVROPA” ZRAČI EVROPEJSTVOM: Skupština Crne Gore posvećeno radi u ispunjavanju evropskih zahtjeva

Tokom razgovora, Mandić je upoznao Šmida sa aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, naglasivši da je nova parlamentarna većina snažno opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Ursom Šmidom, ambasadorom Švajcarske konfederacije u Crnoj Gori.

“Uz dobrodošlicu i zahvalnost na čestitki povodom stupanja na funkciju predsjednika Skupštine, Mandić je sagovornika upoznao sa ključnim prioritetima 28. skupštinskog saziva. On je konstatovao da dvije prijateljske zemlje imaju tradicionalno dobru i konstruktivnu saradnju, ističući da postoji značajan prostor za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa”, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, Mandić je upoznao Šmida sa aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, naglasivši da je nova parlamentarna većina snažno opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU.

“U cilju unapređenja standarda građana u našoj zemlji, Mandić je kazao da Skupština Crne Gore posvećeno radi u ispunjavanju evropskih zahtjeva, podijelivši očekivanje da će reformom pravosuđa biti ojačane institucije i povjerenje građana u iste”, kaže se u saopštenju.

Afirmišuću činjenicu da je Skupština Crne Gore nedavno kompletirala Ustavni sud, ambasador Šmid je izrazio uvjerenje da će uskoro biti postignut konsenzus i u pogledu drugih imenovanja u pravosuđu.

U tom kontekstu, on je istakao da Švajcarska podržava evropsku integraciju Crne Gore, uz akcenat da usvajanjem evropskih standarda i reformi jačaju institucije u procesu integrisanja naše zemlje u EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalanim političkim prilikama, uz obostrano uvjerenje da će politički akteri doprinijeti većem stepenu razumijevanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki 81
28.11.2023-12:10 12:10

Milo je penzionisan i samo se čeka put u Spuž ali vas to nisu još obavjestili…..