Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Radunović odgovorio Šaranoviću: Na istoj sjednici da se glasa o raspuštanju parlamenta i Zakonu o lokalnoj samoupravi

On je to kazao odgovarajući poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću koji je saopštio da DF nije potpisao inicijativu da se sazove vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Predsjednik Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da nije problem da ponovo glasaju o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, ali žele da se na istoj sjednici Skupštine glasa o raspuštanju parlamenta.

On je to kazao odgovarajući poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću koji je saopštio da DF nije potpisao inicijativu da se sazove vanredna sjednica Skupštine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

On je “Vijestima” rekao da je obavijestio Šaranovića da DF ne zanimaju “nikakve igre”, već traže cjelovito rješenje krize u Crnoj Gori i razdvajanje lokalnih problema od državnih njima nije interesantno.

“Nama nije probem da se na vanrednoj sjednici ponovo glasa o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, zato smo mi od njih tražili da se na istoj sjednici glasa o raspuštanju parlamenta kako bi počeli da rješavamo duboku krizu u Crnoj Gori“, rekao je Radunović a objavio DF na Facebook-u.

Radunović je kazao da su Demokrate sa DPS-om srušile ovu Vladu, a sada iz nekog razloga ne žele da učestvuju u raspuštanju parlamenta.

„Nama je to, najblaže rečeno sumnjivo i želimo da zastanemo i vidimo kako i zbog čega se ovo desilo, jer ako su Demokrate promijenile svoj odnos prema Vladi koju su srušili, voljeli bismo to da čujemo. Ako nijesu, insistiramo na tome da sa nama potpišu zahtjev za održavanje sjednice na kojoj bi se raspustila Skupština i nakon koje bi se raspisali izbori i Crne Gora dobila vladu koju zaslužuje, a ne vladu koju podržava devet poslanika“, naveo je Radunović.

On je rekao da kada su im Demokrate ponudile da potpišu inicijativu za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, oni su im odgovorili da nema nikakvih problema, ali da traže da se na istoj sjednici raspusti Skupština.

„Da li je to neko sa strane naredio, da li je to dio pogodbe oko predsjedničkih izbora mi ne znamo, ali hoćemo da se cjelovito rješava pitanje krize u Crnoj Gori, a ne ovako pojedinačno, posebno što ovaj dio problema oko preuzimanja vlasti u Podgorici i Pljevljima može da bude riješeno vrlo brzo ako, kao što svi očekujemo, budu izabrane sudije Ustavnog suda za dvije sedmice najviše. I to je mnogo brži put nego ovaj kojim su krenule Demokrate, a ako se ne izabere Ustavni sud uvijek se može ovakva inicijativa pokrenuti“, poručio je Radunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Goran
23.01.2023-18:58 18:58

Đe si seljačino?