Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Lideri DF-a u igri za predsjedničkog kandidata

Iako su predstavnici Demokratskog fronta prije par dana izjavili da će imati svog kandidata na predsjedničkim izborima, Radulović napominje da to još nije potvrđeno na predsjedništvu niti na organima DF-a

Iako nije želio da saopšti ime potencijalnog kandidata za predsjedničke izbore 19. marta, jedan od lidera Demokratskog fronta i zamjenik predsjednika Pokreta za promjene, Branko Radulović, kazao je u emisiji “Kontakt” RTV Nikšić da bi iz vrha DF-a trebalo ponuditi predsjedničkog kandidata. Kako ističe, ukoliko izbor bude pravi, on bi mogao pobijediti i u prvom krugu.

“Crna Gora je na raskršću. Ne može više da bude zatočena ni u kriminogenim strukturama niti od partitokratije. Partije moraju biti otvorene. Moramo imati otvorene liste i imati konkurenciju i odgovornost. To znači da iz sadašnjeg vrha Demokratskog fronta treba birati predsjedničkog kandidata koji će imati najveći potencijal i lično i među građanima, biračkim tijelom i najveći koalicioni kapacitet. A mi ga imamo. Čak, po nekim anketama, pojedini od tih bi možda mogli da pobijede u prvom krugu”, naglašava Radulović.

On se zalaže za stranačku političku ličnost i napominje da će javno osuditi svakog onog ko bude “naš kandidat, a ne bude iz vrha DF.”

“Koalicija smo tri partije, imamo istoriju, svoj statut. Imamo predsjednike, potpredsjednike, zamjenike, to je negdje oko 15-tak ljudi. Od njih jedan treba da bude naš kandidat koji će biti najbolji. Nikakav sebičluk ni lični interes ne treba da posjeduje. DF je formiran na nečemu što znači alternativa crnogorskoj zbilji. DF je najjača koalicija i moramo imati najboljeg kandidata. Prvi u tom izboru su tri lidera”, poručuje Radulović.

Iako su predstavnici Demokratskog fronta prije par dana izjavili da će imati svog kandidata na predsjedničkim izborima, Radulović napominje da to još nije potvrđeno na predsjedništvu niti na organima DF-a.

Izvorrtnk.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
18.01.2023-19:34 19:34

Sprdnja..starom Radulovicu hvali sve sto cini jednog sjajnog drzavnika i covjeka..Kako moze biti neko…mislim od kompletne vlade sa 41 poslanika….koji ne postuju zakon..niti Ustav CG..Pres'ednik drzave?

RIR
19.01.2023-10:09 10:09
Reply to  Tara

…poštovana Tara…najsmijesniji je kad nakrivi glavu i zažmuri…
do skoro je pričao o precima i CG ,samo što ne zaplače od emocija a sad …”Kosovo ,Kosovo…”
zamislite kad se fali da je među STO stručnjaka na planeti…
—zemljo otvori se….!

Tara
22.01.2023-20:25 20:25
Reply to  RIR

On je za mene ludjak..neopisiva avetinja..