Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SDT će saslušati Abazovića i osobe koje je optužio i pomenuo

Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, kazao je Radonjić, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno tužilaštvo koji postupaju u tim predmetima će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svaku drugu osobu za koju je vjerovatno da ima saznanja važna za postupke u toku

Specijalno državno tužilaštvo razmotriće da u izviđaju i istrazi saslušaju premijera Dritana Abazovića, nakon njegovih današnjih izjava kojima je teško optužio potpredsjednika Vlade Raška Konjevića i poslanika Predraga Boškovića da rade na destabilizaciji države, a pod patronatom privatne kompanije Bemax. Premijer je u tom kontekstu pomenuo i Ranka Ubovića, Zorana Lazovića, Milivoja Katnića i Dragana Radonjića.

Predsjednik Vlade, između ostalog, rekao je da operativni podaci govore da je većina zaplijenjenih cigareta vlasništvo Bemaksa ili ljudi povezanih s njima, te da oni finansiraju “prljavu kampanju protiv njega”, jer se upustio u borbu protiv kriminala, koja pogađa i njih.

“U Specijalnom državnom tužilaštvu je formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je na organizovan način učinjeno krivično djelo krijumčarenje, čiji su predmet cigarete iz Luke Bar”, saopštio je državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić.

Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, kazao je Radonjić, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno tužilaštvo koji postupaju u tim predmetima će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svaku drugu osobu za koju je vjerovatno da ima saznanja važna za postupke u toku.

“Specijalno tužilšstvo postupa u okviru svoje stvarne nadležnosti određene Zakonom o Specijalnom državnom tužilaštvu, tako da određeni događaji o kojima je premijer iznosio svoja saznanja po zakonu ne mogu biti predmet njegovog interesovanja, već nadležnost drugih državnih tužilaštava, koja su, za neke pomenute događaje, već i formirali krivične predmete, a što je poznato i javnosti”, kazao je Radonjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.08.2022-17:41 17:41

Zasto SDT ne ispita kriminalnu radnju..koji se zove “temeljni ugovor”povreda zracnog prostora NATO..saveza..i potpisivanje najvece kradje crnogorskog blaga…Njega treba krivicno goniti..

dpero
19.08.2022-21:25 21:25

ZAsto SDT ne reaguje u Budvi i Carevica ispita za kriminalne radnje ???

Tara
19.08.2022-21:56 21:56

Zasto ne ispitate..kako je potpisan temeljni kriminalni ugovor?
Kradja crnogorskog nasledstva..povreda vazdusnog prostora..sve tajno i kriminalno..