Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radojević: Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića

Samo dan nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, negirao je genocid u Srebrenici

Samo dan nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, negirao je genocid u Srebrenici.

-Od Kovačevića koji pripada političkom subjektu koji je svoj odnos prema genocidu u Srebrenici više puta i krajnje jasno pokazao nas ovo uopšte ne iznenađuje. To je, uostalom, dio njihove politike za koju su dobili podršku birača. Ono što iznenađuje i što smatramo nedopustivim jeste ćutanje njegovih koalicionih partnera koji su, zajedno sa nama, u
Parlamentu izglasali navedenu rezoluciju – Demokrata i URA – saopštio je predsjednik OO SD Nikšić Marko Radojević.

Davanje podrške rezoluciji, kako dodaje, bio je gest za svaku pohvalu i doprinos slanju jasne poruke da je većinska Crna Gora jasno određena prema ovakvim civilizacijskim vrijednostima.

-Sada je na svima nama koji smo digli ruku za rezoluciju o genocidu u Srebrenici da se postaramo da njene odredbe zažive i u praksi. Stoga od Demokrata i URA očekujemo jasnu osudu ovakvog ponašanja predsjednika Opštine Nikšić, ali i da se dobro zamisle da li je podrška ovakvoj politici u našem gradu opravdana bilo kojim drugim razlozima – zaključio je Radojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve