Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Pribilović: Vlast podlegla ucjenama DF i ugrozila evropski put Crne Gore

Pribilović smatra da Izmjene tužilačkih zakona nijesu nikakvo demokratsko rješenje već instrument političkog obračuna sa tužilačkom granom vlasti, odnosno alat za pokušaj smjene glavnog specijalnog tužioca

Poslanica Demokratske partije socijalista Suzana Pribilović kazala je da odluka vladajuće većine, da bez mišljenja relevantnih evropskih institucija stavi u proceduru sporne izmjene tužilačkih zakona, pokazuje da su njeni konstituenti podlegli ucjenama Demokratskog fronta, i odrekli se evropskog puta i evropskih standarda, saopšteno je iz DPS-a.

Pribilović smatra da Izmjene tužilačkih zakona nijesu nikakvo demokratsko rješenje već instrument političkog obračuna sa tužilačkom granom vlasti, odnosno alat za pokušaj smjene glavnog specijalnog tužioca.

“Dovedena u ponižavajuću poziciju da bira između sopstvenog pada i skretanja sa evropskog puta, Vlada je prebacila odgovornost na poslanike i izabrala da se ogluši o preporuke evropskih partnera. Kao i u svakom nečasnom djelu ove vlasti, glavna uloga je dodijeljena poslanicima URE, da pokažu da i kad mislimo da su pali na dno, oni ipak mogu niže”, poručila je Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve