Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavljeni konkretni planovi država u cilju odgovora na izbjegličku krizu

Drugog dana Globalnog foruma za izbjeglice na kojem učestvuje ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović bilo je riječi o konkretnim planovima država u cilju odgovora na izbjegličke krize i obezbjeđivanja podrške najugroženijima, kroz osnaživanje infrastrukture, obrazovanja, zapošljavanja i sektora energetike

Drugog dana Globalnog foruma za izbjeglice na kojem učestvuje ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović bilo je riječi o konkretnim planovima država u cilju odgovora na izbjegličke krize i obezbjeđivanja podrške najugroženijima, kroz osnaživanje infrastrukture, obrazovanja, zapošljavanja i sektora energetike.

Janez Lenarčić, Srđan Darmanović

Darmanović je prisustvovao sastancima na kojima je Visoka komesarka UN za ljudska prava Misel Basle predstavila izvještaje o ljudskim pravima u Venecueli i Ukrajini.

Na marginama Globalnog foruma za izbjeglice, Darmanović je imao neformalni susret sa EU komesarom za krizne situacije Janezom Lenarčićem.

Tom prilikom, razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, te ukazano na značaj nastavka procesa proširenja Unije.

Takođe, bilo je riječi o aktuelnim izazovima u Uniji i zbivanjima na unutrašnjem planu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve