Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Predsjednik Republike Kipra Nikos Anastasiades u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Predsjednika Anastasiadesa i suprugu će sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom

Predsjednik Republike Kipra Nikos Anastasiades boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića 5. i 6. aprila 2022. godine u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednika Anastasiadesa i suprugu će sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom.

Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tête-à-tête razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, predsjednici će imati izjave za javnost.

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Kipra Andri Anastasiades. One će posjetiti Etnografski muzej i muzej kralja Nikole na Cetinju. Prve dame će, takođe, posjetiti JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoja u Podgorici.

U nastavku prvog dana posjete, predsjednik Đukanović će u čast visokog gosta prirediti svečanu večeru.

Drugog dana posjete, dvojica predsjednika će u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Pomorski muzej, nakon čega je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje predsjednik Đukanović.

Na kraju zvanične posjete Predsjednika Kipra biće upriličen obilazak marine Porto Montenegro u Tivtu.

Predsjednik Anastasiades će se, tokom zvanične posjete našoj zemlji, sastati i sa predsjednikom vlade Zdravkom Krivokapićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve