Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši ministri Milatović, Bojanić, Injac, Mitrović i Borovinić Bojović zahtijevaju platu još godinu

Kad je riječ o pravu na naknadu po prestanku funkcije, Odboru su zahtjeve dostavili bivši ministri Jakov Milatović, Mladen Bojanić, Olivera Injac, Ratko Mitrović i Jelena Borovinić Bojović

Na današnjoj sjednici Administrativnog odbora trebalo je da bude izabran zamjenik predsjednice Administrativnog odbora Suzane Pribilović iz Demokratske partije socijalista ali je konstatovano da nema prijedloga za tu poziciju.

Podsjećamo da je Pribilović poslije formiranja nove parlamentarne većine na čelu Administrativnog odbora zamijenila Miluna Zogovića iz Demokratskog fronta.

Odbor je jednoglasno usvojio rješenja o zaradama predsjednice Skupštine Crne Gore i pojedinih poslanika, kao i o prestanku tog prava za poslanike koji su podnijeli ostavke nakon preuzimanja funkcija u novoj Vladi.

Donešena su rješenja o prestanku prava na zaradu za predsjednika i članove 42. Vlade – bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Dritana Abazovića, te bivših ministara Tamare Srzentić, Ratka Mitrovića, Sergeja Sekulovića, Olivere Injac, Đorđa Radulovića, Jakova Milatovića, Mladena Bojanića, Aleksandra Stijovića, Vesne Bratić, Jelene Borovinić Bojović i Milojka Spajića.

Kad je riječ o pravu na naknadu po prestanku funkcije, Odboru su zahtjeve dostavili bivši ministri Jakov Milatović, Mladen Bojanić, Olivera Injac, Ratko Mitrović i Jelena Borovinić Bojović.

Jednoglasno su donijeta rješenja o zaradama predsjednika i članova nove Vlade Crne Gore, kao i rješenja o statusnim pitanjima za pojedine savjetnike potpredsjednika Skupštine Crne Gore. Odbor je usvojio rješenje o pravu na naknadu po prestanku funkcije za bivše savjetnike Miloša Giljena, Petra Draškovića, Mirsada Nurkovića i Mirsada Azemovića.

Administrativni odbor je uputio poziv klubovima poslanika parlamenta da dostave prijedloge kandidate za članstvo u stalnim radnim tijelima Skupštine Crne Gore zaključno do 10. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve