Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Poslanici ipak neće 17. juna glasati o zakonima koje je Milatović vratio na ponovno odlučivanje

''Zbog tehničkog propusta, obavještavamo vas da Osma sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini neće biti održana u ponedjeljak, 17. juna. O terminu održavanja javnost će biti blagovremeno obaviještena'', saopšteno je iz Skupštine Crne Gore

Poslanici crnogorskog parlamenta neće 17. juna, kako je bilo najavljeno ranije danas, opet glasati o dva IBAR zakona koja je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio na ponovno odlučivanje.

“Zbog tehničkog propusta, obavještavamo vas da Osma sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini neće biti održana u ponedjeljak, 17. juna. O terminu održavanja javnost će biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Milatović je juče donio ukaze o proglašenju 10 IBAR zakona, a dva, zakone o Javnom servisu i Sudskom savjetu i sudijama vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Skupština Crne Gore je prethodno usvojila 12 zakona potrebnih za dobijanje IBAR-a.

Predsjednik Crne Gore je dužan da proglasi zakon u roku od sedam dana od dana usvajanja zakona, odnosno u roku od tri dana ako je zakon usvojen po hitnom postupku ili da zakon vrati Skupštini na ponovno odlučivanje.

Ako predsjednik Crne Gore zahtijeva da Skupština ponovo odlučuje o zakonu, predsjednik Skupštine stavlja taj zakon na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine.

Kada predsjednik države vrati zakon na ponovno odlučivanje o njemu se glasa bez rasprave.

Ponovo usvojeni zakon predsjednik Skupštine odmah dostavlja predsjedniku Crne Gore, radi proglašavanja.

Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
10.06.2024-19:56 19:56

Pa vi u skupštinu i vladu sa diplomama srpskih fakulteta Srbije i Crne Gore ste jedini koji ćutite i u petovjekovnu raju otrcana srpstva Srbije vidite dvovjekovne Srbe Raške i Nemanjića.A svi koji su završili fakultete po drigim državama znaju da od XV vijeka nema Srba-jer su im narodi Turske 500g meračili i množili srpstvo da služe i brane Tursku.To znači da vi s diplomama fakulteta otrcana srpstva ste prodali sebe i za diplome i pare i titule i da uništite svoj narod Crnogorce-kao što su oni od strha Osmanlija istračili svoj nekadašnji narod Srbe.Pogledajte istoriju ovom damašnjem narodu otrcana… Pročitaj više »