Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Poslanica Vuković Kuč zatražila istragu ponašanja profesora podgoričke Gimnazije; Istorija nije kupus i repa

Skupština Crne Gore danas bi trebalo da raspravlja o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2024. godinu

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč, na početku zasijedanja, komentarisala je situaciju u Gimnaziji “Slobodan Škerović”, odnosto  to što profesor istorije Radovan Mihailović drži političke časove i predaje istoriju onako kako želi i kako je vidi, tumači i projektuje.

Ona je kazala da je posrijedi falsifikovanje istorije i pozvala ministarku prosvjete da reaguje.

“Istorija nije ni kupus ni repa da se nad njom vrši povuci potegni”, kazala je Vuković Kuč.

Poslanica Vuković Kuč kazala je da je način na koji taj profesor predaje istoruju “javna bruka i skandal”.

“Tamo profesori, umjesto da se bave pedagoškim radom, ispravljaju po njihiovom mišljenu istorijske nepravde, falsifikuju istoriju i pozivam ministarku Anđela Jakšić Stojanović da hitno reaguje”, kazala je ona.

Podsjetimo, profesor Mihailović, aktivista i član DNP-a (partija Milana Kneževića), rekao je maturantima da je referendum održan 21. maja 2006. kojim je Crna Gora izglasala povratak suvereniteta, ništa drugo do izborna krađa.

Takođe, govoreći o jednoj od najvećih bitaka u Prvom svjetskom ratu na tlu Crne Gore, profesor je izjavio i putem prezentacija obnarodovao da je na Mojkovcu poginulo oko 3 000 crnogorskih vojnika, ali da je NAJVAŽNIJA stvar da su uspjeli da obezbijede odstupnicu srpskoj vejsci, te da sama bitka nije značajnije uticala na Crnu Goru.

Skupština Crne Gore danas bi trebalo da raspravlja o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2024. godinu. Kako je iz Vlade ranije saopšteno projektovani budžet je 3,4 milijarde eura, planirano je povećanje minimalnih penzija na nivo minimalne plate od 1.januara i nastavak gradnje druge dionice autoputa .

Iz Vlade su poručili da je Bužet Crne Gore fiskalno odgovoran i održiv, a da će se svi tekući rashodi pokrivati tekućim priodima, a zaduženje će se koristiti samo samo za stare dugove i kapitalni budžet .

Vlada je projektovala zaduženje od 650 miliona eura, od čega će 110 miliona pozamiti na domaćem tržištu po kampatnoj stopi od 6,5 posto.

Najavljeno je da će od 1.januara minimalna penzija za 74.000 penzionera biti izjednačena sa minimalnom platom od 450 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve