Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

POSAO ZA TUŽIOCA Vraneš poručio da će trobojka na zgradi opštine Pljevlja stajati vječno

Ovim potezom Vraneš je u suštini provocira nadležne organe jer propisima nije dozvoljeno isticanje nepostojećih simbola na zgradama lokalnih institucija

Na zgradi opštine Pljevlja danas se pored zvanične zastave Crne Gore, zavijorila i trobojka, javlja PV Informer.

Predsjednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš je u izjavi za PV Informer kazao da će „zastava trobojka stajati na zgradi opštine Pljevlja vječno“.

„Za to se srpski narod u Pljevljima borio vijekovima i ima pravo po Ustavu. Ovo je istorijski dan za Pljevlja“, izjavio je Vraneš.

Ovim potezom Vraneš je u suštini provocira nadležne organe jer propisima nije dozvoljeno isticanje nepostojećih simbola na zgradama lokalnih institucija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
13.05.2023-03:42 03:42

Na zgradi opstine Rozaje godina stoji bosnjacka zastava kao sto na xgradi opstine Tuzi i Ulcinj stojizastava drzave Albanije… Srbi su u Plkevljima apsolutna vecina i shodno tome zasluzuju svoju nacionalnu zastavu kao Bonjaci i Albanci.. nista vise nista manje. Ali duple standarde ne dozvoljavamao…

Krsto
13.05.2023-04:02 04:02

Kako se to srpski narod mogao boriti vijekovima za trobojku kad ju je dobio na poklon prije dva vijeka od SULTANA Mahmuda drugog..Pa je zastava u narodu popularno nazvana Mahmudija??? Postoji doduse zastava Princa Dusana..Dusan nije bio cak ni knez a kamo li kralj jer je njegov gazda Papa Benedikt odbio da mu prizna krunu koje se dokopao tako sto je oslijepio zatocio i ubio rodjenog oca Stefana Decanskog..Krunu kojom je Dusan krunisao sam sebe tacnije njegov dvorjanin Joanikije nije priznavao niko… Zastava Dusana oceubice je crveni dvoglavi orao na zutoj podlozi..Ali i tu ima caka…Istu zastavu Albanci Katolici iz… Pročitaj više »