Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Popović sa Jakičem: Podrška Crnoj Gori da iskorači iz teške krize, država na raskršću

Na sastanku je iskazana puna podrška Crnoj Gori i građanskim, progresivnim političkim snagama, u vremenu teške političke i društvene krize

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović sastao se danas u Kotoru sa Romanom Jakičem, liderom LIBSEEN mreže Liberala Jugoistočne Evrope saveza liberala ALDE, nekadašnjim ministrom odbrane Slovenije i poslanikom EP. Na sastanku je iskazana puna podrška Crnoj Gori i građanskim, progresivnim političkim snagama, u vremenu teške političke i društvene krize.

“Ocijenjeno je da se Crna Gora nalazi na raskršću i da mora napraviti kvalitetan iskorak i vratiti se na evropski i evroatlanski put, u društvo demokratskih i modernih država”, saopšteno je iz LP.

Podsjetili su na doprinos ALDE saveza liberala Evrope i LIBSEEN grupe, kao i Romana Jakiča koji je veliki i dokazani prijatelj Crne Gore, evropskim reformama ali i članstvu države u NATO.

Oni su od samog početka tog procesa održali niz međunarodni konferencija o NATO u Crnoj Gori i snažno promovisali Crnu Goru u međunarodnim krugovima.

“I danas nastavljamo sa takvim djelovanjem, internacionalizujući crnogorsko pitanje i upoznajući međunarodnu javnost i partnere šta se to dešava u Crnoj Gori i sa kakvim se teškim izazovima, nacionalizmom, klerikalizacijom i urušavanje institucija suočava naša država, što već dobro prepoznaju i EU i drugi partneri”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve