Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Najavljujemo proteste ukoliko se stanje u državi ne popravi

Cijene u Crnoj Gori rastu, a plate ostaju iste što znači, dodaje Popović, da polako svi postajemo socijalni slučajevi osim političara

„Dok se političke strukture između sebe raspravljaju i bore oko fotelja, obično stanovništvo ispašta. Po svemu sudeći ogroman broj ljudi u Crnoj Gori je na rubu siromaštva”, poručio je Marko Popović, predsjednik Asocijacije mladih Crne Gore.

“Dok iz nedjelje u nedjelju rastu cijene goriva i prehrambenih proizvoda, političkim strukturama rastu plate. Lako je političkom vrhu živjeti. Imaju po četiri ili pet primanja čija je cifra na mjesečnom nivou veća nego običnog građanina koji radi godinu dana”, ističe Popović.

Mladi, dodaje, nemaju perspektivu u svojoj zemlji. Sa završenim školama i fakultetima nemaju zaposlenje, što povlači to da nastavljaju da žive u porodičnim domaćinstvima sa svojim roditeljima koji su jedini hranioci u porodici. Mladi nam, ističe, odlaze u druge zemlje svijeta i time doprinose drugoj zemlji, jer, kako kaže, naša zemlja nema sluha za njih i njihove potrebe.

“Penzioneri žive dan za danom, a visina penzija je tolika da jedva plate ljekove i komunalije i postavljamo pitanje „kako penzioneri prežive mjesec dana?“ Očigledno je da političare u velikoj mjeri ne interesuju građani već svoje fotelje i svoja mjesečna primanja. Iz svega plasiranog i priloženog u medijima možemo zaključiti da se građanima i njihovim potrebama bavi isključivo jedna politička organizacija”, ističe Popović.

Cijene u Crnoj Gori rastu, a plate ostaju iste što znači, dodaje Popović, da polako svi postajemo socijalni slučajevi osim političara.

“Svaki stanovnik Crne Gore zaslužuje dostojanstven život, a država mu to može ponuditi ukoliko postoji volja političara. Crna Gora je po svojoj veličini poput četvrtine nekog milionskog grada u svijetu i ne može nas niko ubijediti da moramo da živimo od socijalne pomoći. Čak se ni od te pomoći ne mogu kupiti osnovne životne stvari”, navodi Popović.

Ukoliko se situacija ne riješi, najavljuju proteste.

“Poručujemo svim političkim organizacijama na vlasti i u opoziciji, Vladi Crne Gore, institucijama da ukoliko se nastave na ovaj način ophoditi prema običnim građanima, mladima, studentima, penzionerima, nezaposlenima, mogu očekivati proteste u narednom periodu. Proteste mladih nezaposlenih, studenata, učenika, penzionera i svih građana Crne Gore koji su nezadovoljni životom u državi. Proteste iza kojih ne stoji ni jedna politička organizacija, a ni jedna strana država. Bez obzira na nacionalno, vjersko, političko ili bilo koje drugo opredjeljenje svi će biti dobrodošli, jer pod nebom naše Crne Gore svi zajedno živimo”, zaključuje Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vasington
24.07.2021-11:31 11:31

Nema od protesta nista sad cim prodje sezona bit ce zabrana dva metra udaljenost tako da ce za protest od 5000 gradjana prostor trebat cijela CG !