Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: LP važna za povratak Crne Gore na evropski put

Na Kongresu se, dodaju iz LP, razgovaralo o svim aktuelnim pitanjima za EU, budućnosti ovog saveza i proširenja u regionu, perspektiva mira u Evropi i rat u Ukrajini, stanju ljudskih prava i osnaživanju evropske ideje i vrijednosti

Kongres ALDE saveza liberala Evrope završen je danas u Dablinu. Na Kongresu su izabrani kopredsjednici koji će voditi ovaj evropski politički savez liberala narednih godina Ilhan Kjučuk iz Bugarske i Timi Dalej iz Irske.

Na Kongresu je, kako je saopšteno, učestvovao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović koji je predstavljao delegaciju crnogorskih liberala.

“Popović posebno je razgovarao sa evropskim liderima o političkim procesima u Crnoj Gori i važnosti povratka naše države na evropski put čemu LPCG daje značajan doprinos”, naveli su iz LP-a.

Danas je takođe izabran i Biro ALDE i potpredsjednici ovog saveza.

Na Kongresu, kako se navodi, kojem su prisustvovali i premijeri Luksemburga Havijer Betel i Belgije Aleksander De KroMargaret Vestager potpredsjednica Evropske Komisije, Stefan Sežurn EU poslanik i lider ALDE u Evropskom parlamentu održan je i sastanak lidera liberala Evrope kojem je prisustvovao i Popović.

“Na kongresu je upriličena i dodjela nagrade za liberalizam koja nosi ime preminulog lidera ALDE koji je bio veliki prijatelj Crne Gore Hans Van Balen”, dodaju iz LP.

Na Kongresu se, dodaju iz LP, razgovaralo o svim aktuelnim pitanjima za EU, budućnosti ovog saveza i proširenja u regionu, perspektiva mira u Evropi i rat u Ukrajini, stanju ljudskih prava i osnaživanju evropske ideje i vrijednosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve