Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Lokalna vlast u Danilovgradu odbila povećanje stipendija studentima

Cijenili smo, kaže ona, da je stimulacija najboljih među nama, mladih talenata i još važnije budućih kvalitetnih kadrova, ''obaveza i odgovornost onih koji sjede u odborničkim klupama''

Naša društvena i politička stvarnost mjesecima unazad ispunjena je pomiriteljskim floskulama, otvorenim pozivima na jačanje dijaloga i pokazivanje demokratskog kapaciteta, koji će garantovati progres građankama i građanima, poručila je odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Opštine Danilovgrad Marija Popović.

Međutim, kako kaže, kada je to potrebno u praksi demonstrirati, desi se situacija poput ove koja je aktuelna u Danilovgradu, da odbornici vlasti ne glasaju za povećanje studentskih stipendija, jer je, kaže, amandman podnio DPS.

“Dakle, odbornici DPS-a u Danilovgradu su podnijeli Amandman na Predlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o Budžetu Opštine Danilovgrad za 2023. godinu, čijom bi se realizacijom danilovgradskim studentima omogućio koliko-toliko bolji ekonomski položaj. I to ni manje ni više nego u ovim uslovima, u kojima je prisutno poskupljenje života u svim segmentima, a koje je dodatno zakomplikovalo i dodatno otežalo život studenata”, saopštila je Popović.

Cijenili smo, kaže ona, da je stimulacija najboljih među nama, mladih talenata i još važnije budućih kvalitetnih kadrova, “obaveza i odgovornost onih koji sjede u odborničkim klupama”.

“Međutim, odbornici danilovgradske vlasti očigledno ne razmišljaju na taj način, pa nijesu glasali za povećanje studentskih stipendija, pa samim tim snose direktnu odgovornost za to što stipendije koje danas iznose 100 eura za osnovne odnosno 120 eura za master studije neće iznositi 200 odnosno 240 eura. Umjesto da se izdignu iznad običnog političkog prepucavanja i usmjere na najbolji interes najboljeg što Danilovgrad ima, te pokažu širinu i demokratski kapacitet, na koji se pozivaju, sve s njima počinje i završa na praznoj demagogiji”, pojasnila je Popović,

Shodno navedenom, po riječima Popović,  nameće se jedno vrlo logično pitanje da li je “lokalnoj vlasti istinski stalo do najvećeg potencijala našeg grada ili je ovo samo još jedan u nizu praktičnih primjera u okviru kojih pokazuju da njihove riječi iz izbornih kampanja ne prate djela”.

“Poštovana gospodo iz vlasti, svaki naredni put, prije nego se usudite da govorite o najboljim interesima mladih i licemjerno ocijenite da politika DPS-a nije bila odgovorna u odnosu na mlade, sjetite se da ste pali na prvom testu koji je značio saradnju da danilovgradskim studentima bude bolje”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve