Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pojedinima i po dvije funkcije: Evo ko je sve naimenovan, a ko razriješen sa pozicija u javnoj upravi

Odlazeća Vlada se i na današnjoj sjednici bavila naimenovanima i razrješenjima

Odlazeća Vlada se i na današnjoj sjednici bavila naimenovanima i razrješenjima. Niz kadrova ostalo je bez funkcije, neki su je tek dobili, a pojedinima je produžen mandat.

Iz Upravnog odbora Službenog lista razriješen je Refik Bojadžić, a na njegovo mjesto dolazi Mišela Manojlović.

Manojlović je danas dobila još jednu funkciju – postala je članica Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Član Nadzornog odbora Službenog lista više neće biti Miomir Jakšić, a njegovo mjesto popunio je Rajko Radonjić.

Na poziciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dolazi Marko Radonjić.

Državni sekretar u Ministarstvu javne uprave biće Boban Jovović.

Sekretar u Ministarstvu sporta i mladih biće Savo Rašović, generalni direktor Direktorata za sport u tom ministarstvu Zoran Jojić, a vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za mlade Martin Ljuljđuraj.

Damir Davidović neće više biti u Izvršnom odboru Nacionalne turističke organizacije, a njegovo će mjesto popuniti Lazar Miranović.

Umjesto Suzane Radulović, nova članica Upravnog odbora Fonda rada biće Marina Jovanović.

Razriješen je dosadašnji odbor Crnogorskog operatera tržišta električne energije u kojem su bili Branislav Dačević, Aleksandar Đurišić i Dragana Vujović. U novom odboru biće Andrija Raspopović, Luka Jovanović i Nermin Škretović.

Razriješen je i Savjet za reviziju, u kojem su do sada bili  Ana Krsmanović, Valentina Ivanović, Katarina Bulatović, Stoja Roćenović i Azra Šehović. Umjesto njih, članovi novog sastava Savjeta su Minas Trubljanin, Ana Lalević-Filipović, Tamara Ivković, Vladimir Đurišić i Marina Albijanić.

Razriješena je i članica Upravnog odbora Fonda za pentzijsko-invalidsko osiguranje Rumica Kostić, a na njeno mjesto dolazi Danilo Kaluđerović.

Dužnost direktorice Generalnog direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture i medija i dalje će obavljati Milena Mijović-Durutović, a novi polugodišnji mandat na mjestu vršiteljke dužnosti direktorice Generalnog direktorata za kulturnu baštinu dobila je i Dobrila Vlahović.

Draško Rašković biće novi član odbora Instituta “Simo Milošević”.

Marko Stojiljković razriješen je sa mjesta člana odbora Instituta za ljekove i medicinska sredstva, a na njegovo će mjesto Saša Uskoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve