Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Poglavar Kiparske crkve sa Milatovićem: Kada CPC ostvari autokefalnost naši odnosi će se dalje razvijati

Crnogorska pravoslavna crkva još nije autokefalna. Vjerujem da veza koja postoji među svim pravoslavnim crkvama važi i za nas. Kada uz Božiju pomoć ostvare autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati. U svakom slučaju, dijelimo zajedničku vjeru“, rekao je Georgije

Kada Crnogorska pravoslavna crkva ostvari autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati, kazao je poglavar Kiparske pravoslavne crkve arhiepiskop Georgije predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću.

„Crnogorska pravoslavna crkva još nije autokefalna. Vjerujem da veza koja postoji među svim pravoslavnim crkvama važi i za nas. Kada uz Božiju pomoć ostvare autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati. U svakom slučaju, dijelimo zajedničku vjeru“, rekao je Georgije, a objavio je orthodoxtimes.com.

Milatović je danas završio zvaničnu posjetu Kipru posjetom Svetoj Arhiepiskopiji kiparskoj.

On je, kako navodi orthodoxtimes.com, u pratnji supruge i pratnje obišao istorijski Saborni hram Svetog Jovana, gdje je poklonio ikone i upoznao se sa bogatom istorijom Crkve. Milatovića je potom srdačno dočekao arhiepiskop kiparski Georgije.

U svom obraćanju nakon njihovog susreta i razmjene poklona, Arhiepiskop Georgije je istakao značaj posjete.

„Kao poglavar pravoslavne države, u kojoj je Crkva igrala i igra ključnu ulogu u očuvanju našeg nacionalnog i vjerskog identiteta, dolikuje da nas posjeti predsjednik Crne Gore“, rekao je on.

Njihov razgovor je nadbiskup opisao kao veoma zanimljiv.

„Imali smo veoma interesantnu diskusiju o pitanjima koja se tiču pravoslavlja uopšte, kao i o našim nacionalnim stvarima i nastojanjima Crne Gore da se pridruži EU. Bila je to veoma plodna diskusija“, dodao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve