Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Utvrđen prijedlog rebalansa budžeta: Plan prihoda povećan 225 miliona

Abazović je pohvalio rad Ministarstva finansija, dodajući da je veoma zadovoljan rezultatima za prvi kvartal 2023. godine

Odlazeći premijer Dritan Abazović kazao je, na današnjoj sjednici Vlade, kako u ovom trenutku svi parametri govore da će predstojeća turistička sezona biti rekordna. On je najavio kako će zaduženja biti manja nego što je bilo planirano.

Abazović: Istraživanje CEDEM-a naručeno

Osvrnuo se na ispitivanje javnog mnjenja CEDEM-a, navodeći kako “ono ima svoju svrhu”, ali i da ono govori kako većina građana misli da Crna Gora ide pravim putem.

“Čak ni naručena istraživanja javnog mnjenja to ne mogu da ospore”, dodao je.

Abazović je na današnjoj sjednici kazao i kako će “pitanje ubistva Duška Jovanovića biti aktuelizovano i kroz Savjet Evrope”.

“Vrlo sam raspoložen za međunarodnu ekspertizu”, istakao je on, iskazavši uvjerenje da će se stvari po tom pitanju pomjeriti sa mrtve tačke.

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o prestanku važenja odluke o prestanku privremenih mjera usljed pojave koronavirusa.

Dali saglasnost na Kolektivni ugovor RTCG

Vlada je dala saglasnost na Kolektivni ugovor RTCG.

“Oni su se žalili, nijesu imali dogovor između sindikata, mi smo raspoloženi. Oni mogu da očekuju veće zarade”, kazao je Abazović.

Utvrđen prijedlog rebalansa budžeta: Plan prihoda povećan za 225 miliona

Kako je naglasio državni sekretar u Ministarstvu finansija Ilija Vukčević, preliminarni podaci za period od januara do maja pokazuju kako su prihodi veći za 33,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Potom je utvrđen prijedlog rebalansa budžeta, kojim je plan prihoda povećan za 225 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan
18.05.2023-12:33 12:33

Da je srece nebi ni izlazili iz te sale do 11 juna da navalite na zakone koji vam smetaju usvojite jer ste dokoni nemate sto cinjet a znate da ce vam to biti sve ponisteno poslije 11 juna jer ste vi nevazeca vlada za 99% gradjana zahvalite se GOS MILU pa ste dobili tu titulu !

Bajo
18.05.2023-12:42 12:42

Pa budako , tvoja Vlada odlazi i to je dobar smjer za Crnu Goru . Boze glup li je .

Analitika
18.05.2023-13:04 13:04

Izgleda da najveću odgovornost za stanje u posljednje, skoro 3 godine, ima grana medicine – psihijatrija