Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Petrović: Lako je sa CEP-om, ono što kaže – to i misli

''Dakle, posebnu poruku želim da pošaljem svojim vršnjacima i vršnjakinjama na kojima svijet ostaje, koji su trenutno tu gdje jesu, a zahvaljuci vlastima u Budvi unazad dugi niz godina, ne samo posljenjih osam, da prekinemo začarani krug, da se pomjerimo sa statusa quo. Ne ostajte u domu 26.maja, za početak'', kazala je ona.

Lako je sa CEP-om, ono što kaže – to i misli. Ono što je CEP rekao, to će i uraditi, samo mu se mora stvoriti prilika koja jedino može proizaći iz vase čvrste odluke da 26.maja izađete na glasanje i time direktno učestvujete u kreiranju politika svoga grada, saopštila je Ivona Petrović potpredsjednica CEP-a.

”Dakle, posebnu poruku želim da pošaljem svojim vršnjacima i vršnjakinjama na kojima svijet ostaje, koji su trenutno tu gdje jesu, a zahvaljuci vlastima u Budvi unazad dugi niz godina, ne samo posljenjih osam, da prekinemo začarani krug, da se pomjerimo sa statusa quo. Ne ostajte u domu 26.maja, za početak”, kazala je ona.

Prema njenim riječima da u jednom gradu, poput Budve, koji činjenično zaslužuje da bude turistička metropola, a po svojim trenutnim parametrima to nije, ne dozvolimo odlazak nasih najboljih studenata koji mogu uticati na razvoj turizma u Budvi, treba da ide u druge turisticke atrakcije, jer ce nas to jos vise osiromašiti ili recimo i nizak zivotni standard zato sto imamo nedostatak poslovnih prilika, a zapravo zadnjih godina mi smo u deficitu radne snage.

“I da kulturu vinemo u visine, da smanjimo kič i šund, jer ćemo aterirati bez točkova. CEP će se zalagati za razvijanje različitih vrsta turizma, jer je turizam raznolika industrija, u zavisnosti od interesa i potreba stranaca. Te stoga, u Budvi će se raditi na kulturunom turizmu, eko turizmu, vinskom turizmu, kongresnom, urbanističkom”, kazala je ona.

Takođe, dodaje Petrović, socijalno ugrožene porodice,ali i mlade porodice, treba da imaju sve potrebne uslove za siguran život – subvencija je jedan od koraka za ostvarenje ovog cilja.

“Što se tiče kulture i umjetnosti, naravno da su bitni festivali i dovođenje raznih gostiju sa svejtske scene, jer se to zadnjih neđelja često moglo čuti od svih nosioca listi, i da će to neminovno privući veliki broj turista, ali to ne isključuje učešće i naših mladih crnogorskih talenata. Decenijama unazad i do dana današnjeg kulutura i umjetnost se guše jer vlastodršci imaju strah od iste zbog toga što ona može da iznjedri buntovnika koji može da misli svojom glavom. Konkretno, u Crnoj Gori postoje mnogi talentovani mladi ljudi: glumci, slikari, muzičari, književnici koji su sklonjeni iz javnog života i sa javne scene, jer je aktuelan kič i primitivizam. Mnogi od njih prinudjeni su bili da napuste ovu zemlju, jer su veći značaj davali ljudi van Crne Gore, što je opet za nas veliki poraz. Treba dati podršku izvornoj i urbanoj kulturi”; istakla je ona.

Dosta je, naglašava ona, priče eliminisaćemo razlike medju nama, stvorićemo jednakost medju ljudima ,prvi medju jednakima se cesto cuje, to nije dobar slogan.

“Jednakost u smislu da imamo ista prava,ali – vjerujem da nije dovoljno teziti jednakosti u poslovnom smislu. Treba da omogucimo da svako radi posao koji zeli, posao u kojem je dobar ,bez obzira na to koje zanimanje odabere.
Za one koji žele da studiraju, osiguraćemo dostupnost visokokvalitetnog obrazovanja. Povećaćemo broj stipendija i subvencija za studente, te razvijati saradnje sa međunarodnim univerzitetima kako bi omogućili razmjenu znanja i iskustava”, napominje Petrović.

Sa druge strane, ističe, za one koji žele da se bave zanatima ili uslužnim djelatnostima, koje su više nego potrebne u Budvi, jer su to profesije koje prezentuju nas u svijetu, razvićemo programe stručnog usavršavanja.

“Budva nije samo mjesto na mapi, dakako da je bitna u turističkom i ekonomskom smislu, jer uveliko doprinosi budžetu Crne Gore, ali je Budva pored toga i naše istorijsko znamenje, jer ima dugotrajnu tradiciju i istoriju, koja je sama po sebi i više nego atraktivna za strance. Ukoliko želite crnogorsku, evropsku i kulturnu Budvu – glasajte za Crnogorsku evropsku partiju i zaokruđite broj 5. Neka je vječna”, zaključila je Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
20.05.2024-10:25 10:25

I tako, jednostavno, glasajte cep. A cep što kaže, tako misli, ali pojma nema kako to da uradi! I ne može da uradi. Oni koji su ga osnovali, već 30 godina nijesu ništa uradili, a puno su kazivali i mlogo mislili. Uradili ništa korisno, a mlogo štete Crnoj Gori!. Ali neka bide kako Ivona kaže! Na nju, njen vršnjake i vršnjakinje , svijet ostaje. I odgovornost za greške i štete. A ne ka rukovodstvo cep-a, koje nikad neće odgovarat za štete i beskorisnost tokom protekljih izgubljenih 35 godina, u kojima su aktivno učestvovali!

dragan
20.05.2024-13:42 13:42

Svaka cast Gospodjo. Respekt.