Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

PES: Abazović zbog gubitka fotelje opsjednut Spajićem

''Nakon što je prevario sve političke subjekte u Crnoj Gori, pomislio je da može računati na međunarodnu zajednicu koju je takođe izigrao više puta. Kada je izgubio sve političke konce i privilegije sada ne može da sakrije bijes, koji ga vodi u potpunu destrukciju''

Bivši premijer Dritan Abazović koji je na tu poziciju izglasan zahvaljujući DPS-u, nakon što je ostao bez pozicije i mogućnosti da troši ogromna sredstva građana na službena putovanja, želi napadima na aktuelnog premijera da skrene pažnju na sebe, smataraju u PES-u. Ističu da za vrijeme vladavine bivšeg premijera Crna Gora nije napredovala na putu ka EU, niti je jedno poglavlje zatvoreno.

“Imali smo najskuplje zaduženje u istoriji, kao i rekordan broj imenovanja u tehničkom mandatu, a takođe i ogromne višemilionske neracionalne troškove u budžetu. Potpuni kolaps institucija i usvajanje neustavnih zakona u čemu je URA participirala nisu smetale bivšem premijeru da se suoči sa realnošću i mandat vrati građanima”. kazali su iz PES.

Dodaju kako Abazović lako drugima inputira saradnju sa Bemaksom, kada je sa njima pravio parlamentarnu većinu, zajedno su slavili i pucali vatromete.

“Međutim i to je bivšem premijeru bilo malo, pa je u neodoljivoj želji da sačuva svoju poziciju na koju ga je instalirao DPS, pribjegao i zloupotrebi državnih resursa u montiranju afere “Do Kvon”, sa ciljem da nanese direktnu štetu PES-u. Nakon što je prevario sve političke subjekte u Crnoj Gori, pomislio je da može računati na međunarodnu zajednicu koju je takođe izigrao više puta. Kada je izgubio sve političke konce i privilegije sada ne može da sakrije bijes, koji ga vodi u potpunu destrukciju”, “, kažu u PES.

Bivši premijer zbog gubitka fotelje, stoga kako ističu, ne može da sakrije opsjednutost Spajićem.

“Umjesto da izvuče pouke, Abazović je preuzeo štafetu u senzacionalnim napadima na Spajića, od jednog političara koji sa tom politikom nije ni cenzus prešao. Očigledno je lider URA-e odlučio da mu se brzo pridruži. Naši građani mogu biti relaksirani, jer je nova većina posvećena reformama i predlaganju rješenja koja će svima omogućiti brze brnefite i bolji život”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
30.11.2023-17:20 17:20

Sramta od SVIJETA ko nam je vodio Vladu CG -Sreca pa ga slomi EVROPA SAD ovom ludilu nacionalistickom lopovskom nije imalo kraja da nas ne spasi PES !